advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Lech afgesloten van de buitenwereld vanwege lawinegevaar

Door: Saskia Smulders

Diverse plaatsen in Arlberg zijn van de buitenwereld afgesloten, waaronder Lech, Zürs, Schrocken en Warth. In Montafon is de plaats Gargellen afgesloten van de buitenwereld. De reden is in alle gevallen dat de wegen zijn gesloten vanwege extreem lawinegevaar.

Lawineniveau 4

Het lawinegevaar werd op woensdagmorgen weer tot niveau vier verhoogd. Er is dus opnieuw een groot gevaar voor de lawine. Vannacht heeft het op veel plekken stevig gesneeuwd; op sommige plekken zelfs meer dan een halve meter bovenop de sneeuw die er al lag.

“De nieuwe en drijfsneeuw zijn vatbaar voor lawines. Met de kleinste belasting kan er al een lawine ontstaan.”, waarschuwde expert Andreas Pecl. Hij raadt het gaan buiten de gezekerde pistes af. 

Weer nieuwe sneeuw

Er wordt voor vandaag weer nieuwe sneeuw voorspeld; op lagere gebieden zelfs regen. Dat alles zorgt ervoor dat de situatie nog wel even aanhoudt. 

De genoemde plaatsen liggen in een zogenaamde Schneeloch. Dit betekent dat ze altijd meer dan gemiddeld veel sneeuw krijgen vanwege hun ligging; gemiddeld 2,5x zo veel. 

Dit zijn de wegen die momenteel dicht zijn:

  • L197, Arlbergstraße tussen Langen en St. Chriostoph
  • L198, Flexenstraße tussen Alpe Rauz en Zürs
  • L198 Lechtal-Straße tussen Steeg en Warth
  • L200, Bregenzerwaldstraße tussen Schoppernau en Hochkrumbach.
  • L51, Laternserstraße, tussen Damüls en de Furkajoch. 
  • L97, Klostertaler Straße, tussen Klösterle en Danöfen. Klösterle is alleen via de S16 te bereiken
  • L192, Gargellener Straße, tussen Galgenul en Gargellen

Koninklijke familie

Lech is bekend vanwege het feit dat de koninklijke familie daar al jaren lang gaat skiën. Ze verblijven dan altijd in hotel Post. 

Bron: orf.at

Lees ook:

MEER WINTERSPORTWEERBERICHTEN LEES JE HIER!

advertentie