Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Vanwege de voorspelde hoeveelheden verse sneeuw van meer dan 50 centimeter verse sneeuw op sommige plaatsen, zal de lawinewaarschuwingsdienst van de provincie Tirol vanaf morgen, vrijdag, voor delen van Tirol het op één na hoogste lawinegevaarniveau (niveau 4 – hoog lawinegevaar) boven de boomgrens afgeven.

Terughoudend zijn

Vooral het oosten en zuidoosten van het land krijgen te maken met deze omstandigheden. Tegelijkertijd neemt het lawinegevaar in alle andere regio’s van Tirol toe tot niveau 3 (aanzienlijk lawinegevaar). Daarom roept provinciaal veiligheidsraadslid Astrid Mair samen met de lawinewaarschuwingsdienst van de provincie Tirol op tot uiterste terughoudendheid, zeker als het gaat om off piste gaan.

Veiligheid voorop

“De winter keert terug met veel verse sneeuw en soms harde wind, waarvan bekend is dat ze de bouwstenen van de lawine zijn – het lawinegevaar zal vanaf morgen, vrijdag, sterk stijgen. In het weekend worden ook goede weersomstandigheden gemeld, wat natuurlijk wintersporters naar de bergen trekt. Daarom doe ik een dringend beroep op de grootst mogelijke terughoudendheid, zorgvuldige tourplanning en om op beveiligde pistes te blijven – vooral in de bijzonder kritieke regio’s. Want ook al nodigt de overvloed aan sneeuw uit tot bergtochten, veiligheid staat bij ons altijd voorop!”, benadrukt de provinciewethouder.

Veel neerslag

Christoph Mitterer van de lawinewaarschuwingsdienst van de provincie Tirol legt uit: “In de gebieden met veel neerslag verwachten we in korte tijd tot een halve meter verse sneeuw. Met het einde van de neerslag neemt ook de wind af – als gevolg daarvan zijn de gevaarlijke plekken bedekt met sneeuw en vervolgens moeilijk te herkennen. Wintersporters moeten zich ervan bewust zijn dat de komende dagen spontane lawine-activiteit te verwachten is en dat lawines soms vrij gemakkelijk kunnen worden veroorzaakt.

Ten zuiden van de Inn neemt het lawinegevaar toe, vooral door de grote hoeveelheid verse sneeuw, ten noorden van de Inn zijn windplaten te verwachten en dus ook een aanzienlijk lawinegevaar. Vandaar de oproep aan iedereen om zich bewust te zijn van het risico in open terrein. We raden aan om de komende dagen voorzichtig te zijn en niet off piste te gaan”. Lees ook dit artikel.

Bron: Tirol.gv.at | Hoofdfoto: Unsplash

Lees ook:


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer