advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Momenteel is het niet alleen in Nederland spannend qua weer, maar ook in Oostenrijk is dat het geval. Gisteren meldde ik het al in mijn weerbericht: er is kans op zware sneeuwval, maar ook zal er sprake zijn van veel wind. Inmiddels is er zelfs sprake van een heuse fohnstorm die sneeuwjachten kan veroorzaken. En dat maakt dat het lawinegevaar groeit.

Gisteren was er al sprake van een harde wind die voor de nodige sneeuwophoping zorgde. Dat zal vandaag nog meer gaan voorkomen. Foto: @hansterbraak

Een gevaarlijke aanjager van lawines

De tijdelijk hogere temperaturen in combinatie met de harde wind zijn een gevaarlijke aanjager van lawines. Momenteel geldt in Tirol en Vorarlberg dan ook stufe 3 (van 5): significant, net als in andere gebieden boven de 1800 meter.

Fohnstorm in Brand Foto: @Wettering op Twitter

Gisteren zijn er al meerdere activiteiten geweest om lawines preventief af te schieten, maar dat neemt niet weg dat het oppassen geblazen blijft!


Lees hier alle artikelen over Oostenrijk


 

advertentie