Hoe zien de pistes eruit in Maria Alm?

Door: Karin en Ilse Nijhof

Zoals voorspeld heeft het afgelopen nacht weer flink gesneeuwd in veel delen van Oostenrijk. Zo ook in Maria Alm, waar reporters Karin en Ilse wakker werden. Er lag een heerlijke nieuwe laag, dat beloofde een lekkere poederdag te worden! Maar nieuwe sneeuw betekent ook nieuw gevaar, hoe zien de pistes er uit? Zijn ze überhaupt open en is er genoeg zicht?

Maria Alm
De daken worden sneeuwvrij gemaakt. Foto Ilse Nijhof

Lawinegevaar

Vol goede moed stapten we de skibus in om te gaan skiën in het skigebied van Hochkönig. Het sneeuwde nog steeds non-stop. Ondanks de heftige sneeuwval (ruim 60 cm nieuwe sneeuw) waren de wegen weer zeer schoon. Wat zijn die Oostenrijkers toch harde werkers! Aangekomen bij de pistes (Sonnbergbahn en Abergbahn) bleek dat er meerdere afdalingen gesloten waren. Lawinegevaar 4 was van kracht. Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die buiten de pistes gaan skiën terwijl er ook gewoon een dikke poederlaag óp de pistes ligt.

Maria Alm
Een overzicht van de gesloten pistes. Foto Karin Nijhof

Königstour

Wanneer alle afdalingen open zijn kun je in dit gebied een geweldige “Königstour” skiën. Deze tocht is 35 kilometer lang en gaat over vijf bergtoppen met een hoogteverschil van 7500 meter. Tijdens deze tour heb je prachtig panoramisch uitzicht op de Hochkönig (2941 meter) en meerdere omliggende toppen. Vandaag was de aansluitende lift naar deze Königstour dicht vanwege het hoge lawinegevaar (4). Gelukkig waren er nog genoeg andere liften en pistes open. Tussendoor werd één daarvan gesloten omdat er een helikopter bezig was om de sneeuw van de boomtoppen te blazen. Het zicht was ondanks de hevige sneeuwval wel goed. Binnenkort meer over deze prachtige Königstour.

Maria Alm
Het zicht was nog steeds goed! Foto Ilse Nijhof
Maria Alm
De sneeuwkanonnen hebben vakantie. Foto Ilse Nijhof

Meters hoge sneeuw

Al die sneeuw zorgt voor prachtige beelden! Hoewel de wegen schoon en goed begaanbaar zijn, wordt verder het straatbeeld gevormd door meters hoge bulten sneeuwbulten. Ook op de daken ligt een dik pak sneeuw en overal zie je inwoners bezig om deze grote hoeveelheden van de daken te schuiven. Daarnaast zorgen deze winterse taferelen voor veel sneeuwpret. Conclusie, ondanks de enorme sneeuwval zijn er nog genoeg (vooral lager gelegen) liften open. Hoewel het skiën en snowboarden hard werken is, is het genieten met een hoofdletter G!

Maria Alm
Bomen gaan door het gewicht van de sneeuw krom staan. Foto Karin Nijhof

Wil je meer weten over het nieuwe Landal resort Maria Alm?
Lees dan dit artikel!

Wil je weten hoe de wegen erbij lagen? 
Kijk dan hier


(Visited 1.214 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.