Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Gistermiddag heeft er een lawine plaatsgevonden in het skigebied Hoch-Imst en werd een piste bedolven. Gelukkig was de piste op dat moment gesloten. De zoektocht naar slachtoffers kon na enkele uren worden gestaakt.

Lawine wordt pas na een uur opgemerkt

De 30 meter brede en 150 meter lange ‘Gleitschneelawine’ ontstond rond 14.00 op een gladde met gras begroeide grond. ‘Gleitschneelawines’ ontwikkelen zich als het gehele sneeuwdek vanaf de grond naar beneden glijdt. Omdat het beneden bij de uitlopers mistig was en de gondel Alpjoch-Bahn gesloten was, werd de lawine volgens de politie pas om 15.15 opgemerkt en gemeld door een medewerker van de Bergbahnen.

Zoekactie na drie uur gestaakt

Er waren verscheidene wintersporters en wandelaars in de buurt van de piste waargenomen waardoor er een zoekactie op touw werd gezet. Hieraan namen zeven mensen van de bergreddingsdienst, twee alpine politieagenten, twee hondengeleiders met lawinehonden en een RECCO-zoekapparaat deel. De lawine kegel werd grondig doorzocht. De zoekactie werd om 18:30 gestaakt. Er was niemand gevonden.

In Lech ook al lawine op piste

Een paar dagen geleden was er ook al een lawine op een piste. Ditmaal in Lech/Zürs. Er raakten toen vier mensen gewond. Gelukkig waren er geen vermisten.

Bron: Tirol.orf.at
Afbeelding van Hans via Pixabay

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer