advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Lawine in Kleinwalsertal doodt man, vrouw ongedeerd

Door: Saskia Smulders

Een triest bericht. Afgelopen weekend is een 60-jarige toerskiër om het leven gekomen bij een lawine in het Kleinwalsertal. De man werd bedolven door een lawine van 400 meter en lang en 50 meter breed. Zijn vrouw overleefde het ongeval wel. De man en de vrouw gingen de Hahnenköpfle op om naar het gebied Hoher Ifen te gaan om daar de Ifenmulde af te dalen.

Reddingsdiensten

Ooggetuigen van het incident waarschuwden de reddingsdiensten. Na drie uur kon de man gelokaliseerd worden en uitgegraven. Reanimatie door twee artsen mocht helaas niet baten.

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal is een skigebied met 114 kilometer aan piste. Dit skgebied bestaat uit verschillende dorpen en spreidt zich uit over zes bergen. Het gebied is bekend om de off piste mogelijkheden. Het Kleinwalsertal is alleen via Duitsland met de auto te bereiken.

Bron: vol.at | hoofdfoto is ter illustratie, bron onbekend.

16 december 2019

Lees ook:

advertentie