Gold Gondola Zlatibor in Servië is langste ter wereld

Door: Ilse Nijhof | Bron: Gold Gondola | Foto: Screenshot youtube

S

inds vrijdag 15 januari heeft Zlatibor (Servië) er een nieuw pareltje bij. Zij hebben namelijk de langste gondel ter wereld geopend: ‘Gold Gondola Zlatibor’. Deze nieuwe toeristische attractie is negen kilometer lang en verbindt het centrum van Zlatibor met het skicentrum van Tornik. Onderweg passeer je het meer van Ribničko waar uitgestapt kan worden voor een tussenstop.

Gold Gondola verslaat Chinese recordhouder

De nieuwe Gold Gondola verslaat met zijn lengte de 7.5 kilometer lange Tianmen Shan-kabelbaan die voorheen het record in handen had. Deze bevindt zich in het Chinese Zhangjiajie National Park waar de hit ‘Avatar’ is gefilmd. De Gold Gondola is anderhalf kilometer langer en je moet dan ook wel even de tijd voor deze lift nemen, je bent maar liefst 25 minuten onderweg. Wat je ervoor terugkrijgt is een adembenemend uitzicht op de Zlatibor en het startpunt voor een paar heerlijke afdalingen.

Eerste ecologische gemeente van Servië

De gondel is geproduceerd in samenwerking met een gerenommeerd Frans productiebedrijf POMA, dat aan de hoogste milieunormen voldoet. Dit ligt volledig in de lijn met het doel van de gemeente Čajetina om de eerste ecologische gemeente te worden in Servië.

Meest bezochte toeristische attractie

Het is de bedoeling dat de lift binnen 10 jaar zijn investering zal terugverdienen. De verwachting is dat de berg Zlatibor door deze attractie de meest bezochte bestemming van Servië en omliggende regio wordt met zo’n 1 miljoen bezoekers. Ze hopen op deze manier nieuw leven te blazen in de tertiaire sector in de regio Zlatibor en het westen van Servië.

Het skigebied Tornik-Zlatibor vind je in het Westen van Servië op een hoogte van 1100 tot 1495 meter. Het gebied bevat 7 kilometer piste en 4 liften.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer