Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gold Gondola Zlatibor in Servië is langste ter wereld

Door: Ilse Nijhof | Bron: Gold Gondola | Foto: Screenshot youtube

S 

inds vrijdag 15 januari heeft Zlatibor (Servië) er een nieuw pareltje bij. Zij hebben namelijk de langste gondel ter wereld geopend: ‘Gold Gondola Zlatibor’. Deze nieuwe toeristische attractie is negen kilometer lang en verbindt het centrum van Zlatibor met het skicentrum van Tornik. Onderweg passeer je het meer van Ribničko waar uitgestapt kan worden voor een tussenstop.

Gold Gondola verslaat Chinese recordhouder

De nieuwe Gold Gondola verslaat met zijn lengte de 7.5 kilometer lange Tianmen Shan-kabelbaan die voorheen het record in handen had. Deze bevindt zich in het Chinese Zhangjiajie National Park waar de hit ‘Avatar’ is gefilmd. De Gold Gondola is anderhalf kilometer langer en je moet dan ook wel even de tijd voor deze lift nemen, je bent maar liefst 25 minuten onderweg. Wat je ervoor terugkrijgt is een adembenemend uitzicht op de Zlatibor en het startpunt voor een paar heerlijke afdalingen.

Eerste ecologische gemeente van Servië

De gondel is geproduceerd in samenwerking met een gerenommeerd Frans productiebedrijf POMA, dat aan de hoogste milieunormen voldoet. Dit ligt volledig in de lijn met het doel van de gemeente Čajetina om de eerste ecologische gemeente te worden in Servië.

Meest bezochte toeristische attractie

Het is de bedoeling dat de lift binnen 10 jaar zijn investering zal terugverdienen. De verwachting is dat de berg Zlatibor door deze attractie de meest bezochte bestemming van Servië en omliggende regio wordt met zo’n 1 miljoen bezoekers. Ze hopen op deze manier nieuw leven te blazen in de tertiaire sector in de regio Zlatibor en het westen van Servië.

Het skigebied Tornik-Zlatibor vind je in het Westen van Servië op een hoogte van 1100 tot 1495 meter. Het gebied bevat 7 kilometer piste en 4 liften.

(Visited 4.009 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer