Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Door: Bastiaan van der Staay

Eerste afdaling zonder Lindsey Vonn

Door een trainingsongeval en een kapotte knie zit Lindsey Vonn gedwongen op de bank naar de eerste afdalingsrace van het seizoen te kijken. Vanavond, zaterdag 1 december, op Eurosport om 20:30 uur.  

Record blijft in het vizier

Het oude record van Ingemar Stenmark (86 WorldCup overwinningen) blijft Lindsey’s doel. De teller staat nu op 82, dus onmogelijk is het niet. Maar door de verplichte pauze heeft ze het einde van haar carrière verschoven. In plaats van het geplande einde in maart 2019 in Åre, Zweden, heeft ze een extra ‘speed-week’ aan haar loopbaan geplakt. 

Weekje Extra 

Los van haar recordpoging wil ze absoluut nog minimaal één keer in Lake Louise starten. Niet gek als je bedenkt dat ze hier al 18 keer gewonnen heeft, maar dat kan dan dus pas weer in seizoen 2019-2020. 

Liefde voor Lake Louise

In een videoboodschap die via haar YouTube kanaal is verspreid, vertelt ze het allemaal zelf. En ook dat ze extra verdrietig is om Lake Louise te moeten missen, vandaar dat ze het afscheid maar even een beetje verschoven heeft. 

Eurosport Live

Alle andere dames gaan wel van start, vanavond om 20:30 uur live op Eurosport, met het professionele en terzake-kundige commentaar van Rutger de Iongh. 

Hoofdfoto: © Erich Spiess/ASP/Red Bull Content Pool

(Visited 120 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer