Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Door: Bastiaan van der Staay

Eerste afdaling zonder Lindsey Vonn

Door een trainingsongeval en een kapotte knie zit Lindsey Vonn gedwongen op de bank naar de eerste afdalingsrace van het seizoen te kijken. Vanavond, zaterdag 1 december, op Eurosport om 20:30 uur. 

Record blijft in het vizier

Het oude record van Ingemar Stenmark (86 WorldCup overwinningen) blijft Lindsey’s doel. De teller staat nu op 82, dus onmogelijk is het niet. Maar door de verplichte pauze heeft ze het einde van haar carrière verschoven. In plaats van het geplande einde in maart 2019 in Åre, Zweden, heeft ze een extra ‘speed-week’ aan haar loopbaan geplakt. 

Weekje Extra 

Los van haar recordpoging wil ze absoluut nog minimaal één keer in Lake Louise starten. Niet gek als je bedenkt dat ze hier al 18 keer gewonnen heeft, maar dat kan dan dus pas weer in seizoen 2019-2020. 

Liefde voor Lake Louise

In een videoboodschap die via haar YouTube kanaal is verspreid, vertelt ze het allemaal zelf. En ook dat ze extra verdrietig is om Lake Louise te moeten missen, vandaar dat ze het afscheid maar even een beetje verschoven heeft. 

Eurosport Live

Alle andere dames gaan wel van start, vanavond om 20:30 uur live op Eurosport, met het professionele en terzake-kundige commentaar van Rutger de Iongh. 

Hoofdfoto: © Erich Spiess/ASP/Red Bull Content Pool

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer