Door: Bastiaan van der Staay

Eerste afdaling zonder Lindsey Vonn

Door een trainingsongeval en een kapotte knie zit Lindsey Vonn gedwongen op de bank naar de eerste afdalingsrace van het seizoen te kijken. Vanavond, zaterdag 1 december, op Eurosport om 20:30 uur. 

Record blijft in het vizier

Het oude record van Ingemar Stenmark (86 WorldCup overwinningen) blijft Lindsey’s doel. De teller staat nu op 82, dus onmogelijk is het niet. Maar door de verplichte pauze heeft ze het einde van haar carrière verschoven. In plaats van het geplande einde in maart 2019 in Åre, Zweden, heeft ze een extra ‘speed-week’ aan haar loopbaan geplakt. 

Weekje Extra 

Los van haar recordpoging wil ze absoluut nog minimaal één keer in Lake Louise starten. Niet gek als je bedenkt dat ze hier al 18 keer gewonnen heeft, maar dat kan dan dus pas weer in seizoen 2019-2020. 

Liefde voor Lake Louise

In een videoboodschap die via haar YouTube kanaal is verspreid, vertelt ze het allemaal zelf. En ook dat ze extra verdrietig is om Lake Louise te moeten missen, vandaar dat ze het afscheid maar even een beetje verschoven heeft. 

Eurosport Live

Alle andere dames gaan wel van start, vanavond om 20:30 uur live op Eurosport, met het professionele en terzake-kundige commentaar van Rutger de Iongh. 

Hoofdfoto: © Erich Spiess/ASP/Red Bull Content Pool

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer