Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Laax Open is een geweldig feest! Wij zijn erbij, jij ook?

Door Aimee en RP

In januari is het weer zover: de Laax Open. Dit jaar mogen wij, Aimee en RP, erbij zijn voor Snowrepublic. Niet om deel te nemen, maar om de finales te verslaan en het skigebied van Laax, de Weisse Arena, mee te maken.

Uw reporters gaan naar Laax ©Aimee&RP

Laax toen

Laax, een plaatsje in Graubünden, Zwitserland. Ik ken het nog van een jaar of tien geleden, toen ik nog in Zwitserland woonde met mijn toen nog kleine kinderen. Toen al was het vooruitstrevend, met bijvoorbeeld de indoor freestyle hal, de Freestyle Academy. Daar kon je kickers oefenen op ski’s of BMX, met de landing in een enorm zwembad gevuld met schuimblokken. Geweldig ook voor een dagje uit voor de kids alle trampolines en skateboard parks.

Freestyle Academy Laax
De indoor freestyle academy. ©LAAX / Ammann

Tegelijkertijd was het ook een leuk skigebied met mooie pistes, uitgebreide freestyle parks en off piste mogelijkheden. Ook fijne restaurantjes en zelfs een wigwam waar het vlees op het open vuur ging. Goed geregelde kinderopvang in het dalstation van buurdorp Flims. En het wat ingeslapen boerendorpje Falera. Het toen über-moderne Rocks resort in Laax was net klaar. Top bereikbaar vanuit woonplaats Zürich. Voor die tijd voor Zwitserse begrippen in ieder geval erg vooruitstrevend.

Laax
Snow park ©LAAX

Laax nu

Nu tien jaar later ga ik er weer heen, om in januari samen met RP de Laax Open te verslaan en te kijken hoe het gebied zich heeft ontwikkeld. Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar de Porsche lift waar Bastiaan over heeft geschreven vorig jaar. Zeker ook omdat hij schreef dat je vanuit die lift een prachtig uitzicht hebt en goed zicht hebt op de off piste mogelijkheden. Want RP en ik gaan als het even kan het liefst de poeder in!

Poeder in Laax
Wij hopen op deze poeder… ©LAAX / Danuser

Want buiten dat we de freestyle wereldtop op de Laax Open gaan zien stunten, gaan wij de off piste mogelijkheden van het gebied bekijken. Het is natuurlijk wel hopen op goede omstandigheden (lees verse poeder). Want het terrein kan nog zo waanzinnig zijn, zonder poeder valt er weinig poeder te skiën.

Laax Open

Laax Open
Laax Open 2019 ©LAAX / Stadler

Wij maken we ons daarover niet heel druk, want er is genoeg te doen en te zien tijdens de Laax Open in januari 2020. Het idee achter de Laax open is om alle snowboarders samen te brengen: de toppers, de amateurs en next generation jibbers. Voor onderlinge strijd maar ook gezelligheid en veel muziek. Want met dagelijkse outdoor live concerten en DJ’s die tot diep in de nacht in de Riders club draaien komen ook niet wereldtoppers aan hun trekken.

Laax Open
DJ time ©LAAX / Stadler

Wij zijn er om de finales te bekijken op 17 en 18 januari. Er wordt zoals elk jaar een top class performance verwacht in de Slopestyle (park) en de Halfpipe finales. Er zijn world cup punten en veel prijzengeld te verdienen dus vrijwel de gehele wereldtop wordt verwacht met bijbehorende top class tricks.

Laax Open
Laax Open 2019   ©LAAX / Stadler

Nieuw: Laax Open Tag Team

Nieuw dit jaar is de crossover slopestyle session.  Dit is een nieuw onderdeel dat zal plaatsvinden in het bovenste deel van de zogenaamde Kicker Pro-line.  Het bijzondere is dat gecombineerde teams van freeskiers en snowboarders tegen elkaar strijden.  Dit is volgens mij nog nooit eerder vertoond, dus hier laat Laax wederom vooruitstrevendheid zien.  Zes driekoppige teams nemen het tegen elkaar op. Een team bestaat uit minimaal een snowboarder, een freeskier en een vrouw.

Laax Open
Laax Open 2019   ©LAAX / Laemmerhirt

Jij kunt er ook bij zijn!

Als je nu denkt: supervet dit! Jij kunt ook bij het belangrijkste freestyle event van Europa zijn.  Natuurlijk kun je als toeschouwer naar Laax afreizen, maar je kunt ook onderdeel worden van de Laax Open: word een zogenaamde Voluntari! Je kunt je hier nog opgeven als vrijwilliger. Laat wel even weten als je dat doet, dan drinken we samen een biertje in de Riders club!

Laax Open
©LAAX

Lees hier alle artikelen en verhalen over Zwitserland


(Visited 175 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer