Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

LAAX Open Update | Hoe is wintersport in Zwitserland in Coronatijd?

Door Aimee en RP | 22 januari 2021

Wij zijn in Zwitserland voor de LAAX Open. Dat was nog best een dingetje natuurlijk, gezien alle Corona regels. De LAAX Open is een FIS Worldcup wedstrijd en voor de topsporters belangrijk als voorbereiding voor de Olympische Spelen.  Publiek is niet toegestaan en om die reden is media dat wel: zodat de mensen thuis kunnen lezen en zien wat er gebeurt.  Dat is belangrijk voor de riders en de sponsoren.

Laax
Toeschouwers niet toegestaan. En buiten je drankje doen. – foto Aimee

Geen standaard pers tripje

Dit is dus ook niet zomaar een pers tripje voor Snowrepublic, maar eentje die zeer is uitgekiend qua timing, in overleg met de organisatie en de Zwitserse overheid. We zullen zeker niet ontkennen dat we ontzettende mazzelaars zijn dat we hier überhaupt kunnen zijn. Zeker omdat we niet constant aan de hekken hoeven staan; er is ook nog tijd om te skiën en het gebied te ontdekken.

Laax
Zelf het gebied ontdekken – foto Aimee

Het dorp Laax en het event, de LAAX Open zelf, staan ook bol van de Corona regels.  Iedereen, sporters en staff (inclusief lift staff en hotelstaff van Rocksresort en Riders Hotel), wordt om de dag getest met een soort gorgeltest. Je moet dan een soort zoutoplossing gorgelen en uitspugen in een containertje. Dat wordt getest of er virus bij zit. Beter dan die halve neus verkrachting die je in Nederland moet meemaken.

Overal staat security om opstoppingen te voorkomen en mensen te herinneren aan maskerplicht. In de grote cabines worden ffp2 maskers gedragen.

Galaaxy
Galaaxy met grote cabine – foto Aimee

Restaurants in het dorp en op de berg zijn open, maar je kunt alleen afhalen en je eten en drinken buiten nuttigen.  Zo zitten we zelfs in de sneeuwstorm buiten te eten. Boven op de berg bij de wedstrijden is publiek niet toegestaan. We hebben ook gezien dat iedereen wordt weggestuurd die even blijft staan om te kijken.

Laax Open
Toeschouwers zijn niet toegestaan – foto RP

Waar wij vorig jaar als media bijna op de baan mochten staan en zo up close foto’s konden maken is dat nu ook niet mogelijk: alleen officiële TV en FIS officials mogen daar zijn om zo live opnames te kunnen laten zien. En een professionele event fotograaf.  Zodat wij media deze foto’s kunnen gebruiken als we zelf niets bruikbaars hebben. Reden: Media en riders worden niet gemengd. Spreken met een sporter gebeurt alleen buiten en op afstand. Wij kijken van een afstandje toe met de telefoon in de hand om ook de live opnames te kunnen zien.

Laax Open 2020
In 2020 konden we nog van zo dichtbij een foto schieten – foto Aimee

Australisch talent en goeie bekende

Zo zien wij vandaag half direct, half via de schermen de Australische Valentino Guseli met een onwaarschijnlijk puntentotaal van 95 punten de concurrentie vermorzelen in de halve finale. Het gastje is nog maar vijftien jaar oud en zelf volgens mij ook geschrokken van zijn briljante run.  We spreken hem even om hem te feliciteren met een awesome run en hij is bijna verlegen. Zijn stijl in de pipe is echter verre van verlegen!

Laax Open
Valentino vliegt naar de winst in de halve finale – foto Aimee

Bij de dames is het de favoriet Chloe Kim (USA) die ook een niet onaanzienlijk puntentotaal van 94 punten het recht opeist om als laatste te mogen starten aanstaande zaterdag.

Laax Open
Chloe zeer stijlvol op weg naar 94 punten – foto Ruggli LAAX

Wij zijn erg benieuwd of ze zaterdag weer zo’n mooie run kunnen laten zien!

Zo is ondanks Corona dit event toch super geregeld.  Morgen is de finale Slopestyle. De weersvoorspelling voor morgen is slecht: bewolkt en stormachtig. Wij hopen dat de riders daar niet te veel last gaan krijgen met hun hoge sprongen. Tot morgen!


Opmerking van de redactie: Tot eind maart 2021 worden toeristische reizen naar het buitenland afgeraden door de Nederlandse overheid. Reporters Aimee en RP kunnen als verslaggevers naar Zwitserland reizen om verslag te doen van de Snowboard Worldcup LAAX Open in LAAX. Overigens volgen we het advies van de overheid om geen toeristische reizen naar het buitenland te maken. Wij vertrouwen erop weer naar de bergen te kunnen gaan zodra het veilig is.


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer