Wereldtop geeft acte de présence tijdens Laax Open

Van 14 tot en met 19 januari 2019 vindt voor de vierde keer het Laax Open plaats. Dit is het event voor snowboarders in het Freestyle Mekka van Zwitserland. Naast Europa’s belangrijkste Slopestyle en Half pipe Snowboard event wordt alles eromheen in stijl georganiseerd. Dus veel extra’s passend bij deelnemers en publiek. Prestigieuze titels, het hoogste aantal punten op de wereldranglijst en CHF 200.000 aan prijzenged. Dat maakt dat deze FIS Snowboard World Cup wedstrijd hoog op de agenda’s staat.

Laax Open
Laax heeft meerdere halfpipes en fun parks. Foto: Laax.com

Het deelnemersveld is gegarandeerd kwalitatief hoogstaand. Op de innovatieve slopestyle course zullen de toonaangevende freestylers de nieuwste trucs laten zien. Onder de voormalige winnaars van de LAAX OPEN onder andere bekende Olympische medaillewinnaars zoals Mark McMorris (CAN), Max Parrot (CAN), Ayumu Hirano (JPN), Iouri Podladtchikov (SUI), Chloe Kim ( VS), Jiayu Liu (CHN), Jamie Anderson (VS) en Enni Rukajärvi (FIN).

Spectaculair half pipe feest

Het absolute hoogtepunt van de LAAX OPEN 2019 zal de halfpipe-finale zijn. Na zonsondergang zullen op 2.252 meter de schijnwerpers de superpipe verlichten en begint het snowboardfeest pas echt, met aansluitend de niet te vermijden DJ’s. Eerst buiten en aansluitend gaat het tot in de kleine uurtjes door in de clubs. 

Waarom Laax

De afgelopen twee jaar heeft Laax de award voor World’s Best Freestyle Resort bij de World Ski Awards gewonnen. En terecht, volgens de Noorse ster en vaste bezoeker Stale Sandbech. Hij vindt dat Laax ‘gewoon een compleet pakket biedt’. De opmerkelijke prestaties van de snowboardprofs terzijde, geeft Laax iedereen de kans om freestyle uit te proberen en te oefenen.  Of het nu gaat om complete nieuwkomers in de wintersport, ambitieuze tieners of weekend krijgers: iedereen kan de freestyle sensaties ervaren met vier snowparks, een minipipe en een superpipe. 

Laax Open
De natuur wordt gerespecteerd. Foto: Laax.com

Groene wintersport

Eind jaren zeventig had Reto Gurtner, CEO en president van de Weisse Arena Gruppe Laax, de ambitie om het surfen van de Pacific en het skateboarden in lege zwembaden in Californië naar zijn berg in Zwitserland te brengen. Gelijktijdig is hij gestart met het concept Greenstyle. Er wordt sindsdien veel tijd en energie gestopt in het vergroenen van het wintersporten. Dat gaat van energie opwekking via waterkracht, wind en zon tot aan het hergebruik van warmte van de liften voor het verwarmen van restaurants. Laax heeft verhoudingsgewijs ook erg veel oplaadpunten voor elektrische auto’s en een uitgekiend afvalverwerkingsprogramma. En oh ja, de pistenbully’s zijn hybride. 

AFTER MOVIE

In 2020 vind LAAX Open plaats op 17 en 18 januari. Ben jij erbij? Wij wel!

 

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer