Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

 

Wereldtop geeft acte de présence tijdens Laax Open

Van 14 tot en met 19 januari 2019 vindt voor de vierde keer het Laax Open plaats. Dit is het event voor snowboarders in het Freestyle Mekka van Zwitserland. Naast Europa’s belangrijkste Slopestyle en Half pipe Snowboard event wordt alles eromheen in stijl georganiseerd. Dus veel extra’s passend bij deelnemers en publiek. Prestigieuze titels, het hoogste aantal punten op de wereldranglijst en CHF 200.000 aan prijzenged. Dat maakt dat deze FIS Snowboard World Cup wedstrijd hoog op de agenda’s staat.

Laax Open
Laax heeft meerdere halfpipes en fun parks. Foto: Laax.com

Het deelnemersveld is gegarandeerd kwalitatief hoogstaand. Op de innovatieve slopestyle course zullen de toonaangevende freestylers de nieuwste trucs laten zien. Onder de voormalige winnaars van de LAAX OPEN onder andere bekende Olympische medaillewinnaars zoals Mark McMorris (CAN), Max Parrot (CAN), Ayumu Hirano (JPN), Iouri Podladtchikov (SUI), Chloe Kim ( VS), Jiayu Liu (CHN), Jamie Anderson (VS) en Enni Rukajärvi (FIN).

Spectaculair half pipe feest

Het absolute hoogtepunt van de LAAX OPEN 2019 zal de halfpipe-finale zijn. Na zonsondergang zullen op 2.252 meter de schijnwerpers de superpipe verlichten en begint het snowboardfeest pas echt, met aansluitend de niet te vermijden DJ’s. Eerst buiten en aansluitend gaat het tot in de kleine uurtjes door in de clubs. 

Waarom Laax

De afgelopen twee jaar heeft Laax de award voor World’s Best Freestyle Resort bij de World Ski Awards gewonnen. En terecht, volgens de Noorse ster en vaste bezoeker Stale Sandbech. Hij vindt dat Laax ‘gewoon een compleet pakket biedt’. De opmerkelijke prestaties van de snowboardprofs terzijde, geeft Laax iedereen de kans om freestyle uit te proberen en te oefenen.  Of het nu gaat om complete nieuwkomers in de wintersport, ambitieuze tieners of weekend krijgers: iedereen kan de freestyle sensaties ervaren met vier snowparks, een minipipe en een superpipe. 

Laax Open
De natuur wordt gerespecteerd. Foto: Laax.com

Groene wintersport

Eind jaren zeventig had Reto Gurtner, CEO en president van de Weisse Arena Gruppe Laax, de ambitie om het surfen van de Pacific en het skateboarden in lege zwembaden in Californië naar zijn berg in Zwitserland te brengen. Gelijktijdig is hij gestart met het concept Greenstyle. Er wordt sindsdien veel tijd en energie gestopt in het vergroenen van het wintersporten. Dat gaat van energie opwekking via waterkracht, wind en zon tot aan het hergebruik van warmte van de liften voor het verwarmen van restaurants. Laax heeft verhoudingsgewijs ook erg veel oplaadpunten voor elektrische auto’s en een uitgekiend afvalverwerkingsprogramma. En oh ja, de pistenbully’s zijn hybride. 

AFTER MOVIE

In 2020 vind LAAX Open plaats op 17 en 18 januari. Ben jij erbij? Wij wel!

 

(Visited 266 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer