Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

LAAX OPEN 2021 | Nederlandse en Belgische snowboarders in actie!

Door Aimee en RP

Wij zijn in Laax voor de LAAX OPEN, voor de Worldcup snowboarden, Halfpipe en Slopestyle. Vandaag is de kwalificatie Slopestyle voor de mannen. Locatie GALAAXY, het futuristische middenstation van Laax. Van de 52 riders die aan de start verschijnen kunnen er maar 24 door naar de halve finale. De riders zijn ingedeeld in twee heats en van elke heat gaan de twaalf besten door. 

GALAAXY

De GALAAXY – middelpunt van de LAAX OPEN – foto RP

LAAX OPEN

De start van de pro line (Slopestyle). daar staan een paar zenuwachtige riders! – foto RP

Snowboarders uit de lage landen

Voor Nederland staan er drie riders aan de start: Niek van der Velde, 27e op de wereldranglijst, Casper Wolf 58e op de ranglijst en jonkie Sam Vermaat, met zijn vijftien jaar de jongste in het veld. Voor België doen twee riders mee, Jules de Sloover en Sebbe de Buck.

LAAX OPEN

De jonge Sam Vermaat in actie – foto Aimee

Vorig jaar heeft geen enkele Nederlander de halve finale gehaald dus we hopen natuurlijk dat dat dit jaar anders is. Helaas voor Sam en Casper is het dit jaar voor hen niet gelukt, maar Niek mag met een punten totaal van 67,25 door naar de halve finale.

LAAX OPEN

Niek in actie – foto RP

De grote verrassing is echter Sebbe de Buck. Hij mag voor België door naar de halve finale met een mooie tweede plaats in heat 1. Dat is echt een topprestatie voor de nummer 148 op de wereldranglijst. Jules heeft een geweldig roze pak aan maar heeft de cut helaas niet gehaald. 

LAAX OPEN

Jules in actie in zijn roze pak, lekker herkenbaar! – foto Aimee

En verder…

Vandaag is het super mooi weer: knalblauwe lucht met een heet zonnetje erin.  Dat is heel anders dan de dagen hiervoor. 

Laax

Prachtig weer – foto Aimee

Na de runs van freestylers gaan wij het gebied ook verder verkennen.  Dit keer nemen we de freeride routes richting Falera, het kleinste dorpje van de drie (Flims, Laax en Falera). 

Het zijn heerlijke routes, maar ze liggen pal op zuid.  De zon staat te branden dus als we wat verder afgedaald zijn wordt de sneeuw steeds zwaarder.  De bergwereld om ons heen is echter prachtig, dus die zware benen nemen we graag voor lief! 

Laax

Laax

Genieten van sneeuw, zon en uitzicht – foto’s Aimee&RP

Als we in Falera aankomen ruiken we vooral koemest.  Dit is echt een boerendorpje!  Morgen schijnt het nog warmer te worden en dan gaan we de kant van Flims bekijken, na de halve finales Slopestyle.

De dames Slopestyle begint morgen direct met de halve finale.  De Nederlandse Melissa Peperkamp en de Belgische Evy Poppe en Loranne Smans kunnen morgen aan de bak om de finale te proberen te halen.  Bij de heren kunnen we dus Niek en Sebbe aan gaan moedigen! Tot morgen!


Opmerking van de redactie: Tot eind maart 2021 worden toeristische reizen naar het buitenland afgeraden door de Nederlandse overheid. Reporters Aimee en RP kunnen als verslaggevers naar Zwitserland reizen om verslag te doen van de Snowboard Worldcup LAAX Open in LAAX. Overigens volgen we het advies van de overheid om geen toeristische reizen naar het buitenland te maken. Wij vertrouwen erop weer naar de bergen te kunnen gaan zodra het veilig is.


(Visited 175 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer