advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


In de SkiWelt, het Oostenrijkse skigebied met bekende wintersportplaatsen als Brixen im Thale, Ellmau en Westendorf, is het elk jaar vaste prik. In maart is het tijd voor de Skihütten Gaudi, en het feest is inmiddels in volle gang!

Skihütten Gaudi, feest op en onderaan de berg

Meer dan zeventig berghutten en -restaurants, maar ook après-skitenten slaan de handen ineen en zorgen voor een geweldige feeststemming. Oorspronkelijk met vooral traditionele jodelaars en volksmuziek, maar inmiddels uitgebreid met DJ’s, elektronische muziek, jazz, rock, country en wat je allemaal nog meer kunt bedenken.
Met een beetje geluk sta je dus elke middag lekker in het zonnetje en met een biertje in de hand te genieten van één of ander leuk optreden.

Waar moeten we wezen?

Met zoveel plekken met live muziek is het wel slim van te voren een beetje te kijken waar iets van je gading speelt. Aan de andere kant heb ik het festijn een paar jaar geleden bezocht en was het ook wel erg leuk om je laten te verrassen. Zit je tussen de middag in een berghut aan je tomatensoep, komt er ineens een hele band binnen lopen die de pannen van het dak begint te spelen!
Op de website van SkiWelt kun je in ieder geval precies zien wie wanneer waar optreedt.

Tip: Ik weet verder niet hoe ze het voor elkaar hebben weten te boksen, maar het typisch Oostenrijkse feest heeft nu ook een Hollands tintje. Op zondag 18 maart kun je naar de Brixner Stadl in -niet verrassend- Brixen voor de Toppers van Oranje.

De berg op met een gids

Een ander leuk onderdeel van deze weken is dat je kosteloos met een gids het gebied in kunt. Let er wel even op dat je je minimaal één dag van te voren aan moet melden. Hij of zij neemt je dan op sleeptouw, en niet om alleen maar wat pistes op en af te gaan, maar vooral om je ook achtergrondinformatie te geven over dit heerlijke skigebied.

Check hieronder welke dagen je waar terecht kunt.

MaandagSöll + Brixen
DinsdagGoing + Westendorf
WoensdagScheffau + Hopfgarten
DonderdagEllmau + Itter
VrijdagSöll + Westendorf + Hopfgarten

En zo ziet zo’n feestje er dan uit… Lek-ker!

Kortom: ben je de komende weken nog in de SkiWelt te vinden? Mooi, want het programma loopt nog tot 24 maart 2018. Voor het gehele overzicht van de optredens kijk je op de website van SkiWelt.

Het skigebied bestaat trouwens dit winterseizoen 40 jaar en daar is een heel mooi nostalgisch filmpje over.

Foto: Landhaus Strasser

advertentie