Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

La vita e bella in Livigno

Door Maaike de Vries

Ik was nog nooit in de winter in Italië geweest. Tot een maand geleden. En ik kan je nu een ding garanderen, dit was zeker niet de laatste keer.

Klein Tibet

Na  vier fantastische dagen in het Italiaanse Livigno ben ik verkocht! Livigno, ook wel bekend als ‘Klein Tibet’ is een prachtig skigebied in de Italiaanse Alpen met de slagzin ‘feel the alps’. En of je de Alpen voelt. Livigno ligt in een dal, waarbij het dorp omringt wordt door de skigebieden Carossello 3000, Mottolino en Monte della Neve. Het dorp is dankzij de bouwstijl én de omliggende bergen ontzettend sfeervol.

Livigno, dorp
Livigno, dorp

Hier kan iedere skiër zijn hart ophalen

Livigno is met zijn ruim 110 kilometer piste een behoorlijk groot skigebied, waar iedere skiër zijn hart op kan halen. Genoeg keus tussen blauwe, rode en zwarte pistes. Maar, daarnaast staat Livigno ook bekend om zijn freeride mogelijkheden. Voor beginnende freeriders zijn er afgezette stukken, waar je op gecontroleerde wijze kennis kunt maken met de verse poeder. De wat meer ervaren freeriders kunnen aan de wandel en de mooiste sporen trekken vanaf de mooist bereikbare spots. Én, Livigno is één van de weinige gebieden waar je, ver weg van de freeride routes, kunt heli-skiën.

daarnaast staat Livigno ook bekend om zijn freeride mogelijkheden

Prachtig geprepareerde pistes in Livigno
Prachtig geprepareerde pistes in Livigno

Veiligheid op en naast de piste

Uiteraard wordt er ook aan je veiligheid op en naast de piste gedacht. Daarom verzorgt Livigno zijn eigen lawine bulletin. Iedere ochtend wordt er data verzameld van vijf weerstations, wordt er de berg opgegaan om de sneeuw te inspecteren, worden er sneeuw stabiliteitstests gedaan, gebruikt men speciale camera’s om de vlokgrote te bepalen. Met al deze informatie bij elkaar kunnen sneeuwprofielen worden samengesteld, die een basis vormen voor het lawine bulletin.

Fatbiken in de sneeuw

Een fatbike is een mountainbike, maar dan met –je raadt het al- hele dikke banden. Dankzij deze banden heb je veel meer grip en kun je dus prima in de sneeuw fietsen.

Wat een geweldige activiteit is dat!

Ik had geen idee waar ik aan begon, fietsen kan ik, maar dan met mijn mandje voorop. Op een mountainbike had ik überhaupt nog nooit gezeten, laat staan een fatbike.
Gelukkig begonnen we rustig aan. Eerst zo goed als vlak, langs het langlaufpad. Maar, eerlijk is eerlijk, ik had er toen al lol in. En het uitzicht, zo tussen de bergen in was fantastisch!

Daarna begon het echte werk. Op naar de gondel! Fiets erin en naar boven, om vervolgens af te dalen naar beneden. Wat een klus, dat was nog best lastig. Niet te langzaam gaan, want dan val je om, maar gewoon loslaten en naar beneden gaan is toch ook nog wel spannend hoor.  Maar, toen ik de slag eenmaal te pakken kreeg, was ik om. Wat een ontzettend gave ervaring.

Fatbiken in Livigno
Fatbiken in Livigno

Wil je ook eens fatbiken of één van de andere gave activiteiten doen? Kijk dan hier. 

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer