Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

La vita e bella in Livigno

Door Maaike de Vries

Ik was nog nooit in de winter in Italië geweest. Tot een maand geleden. En ik kan je nu een ding garanderen, dit was zeker niet de laatste keer.

Klein Tibet

Na  vier fantastische dagen in het Italiaanse Livigno ben ik verkocht! Livigno, ook wel bekend als ‘Klein Tibet’ is een prachtig skigebied in de Italiaanse Alpen met de slagzin ‘feel the alps’. En of je de Alpen voelt. Livigno ligt in een dal, waarbij het dorp omringt wordt door de skigebieden Carossello 3000, Mottolino en Monte della Neve. Het dorp is dankzij de bouwstijl én de omliggende bergen ontzettend sfeervol.

Livigno, dorp
Livigno, dorp

Hier kan iedere skiër zijn hart ophalen

Livigno is met zijn ruim 110 kilometer piste een behoorlijk groot skigebied, waar iedere skiër zijn hart op kan halen. Genoeg keus tussen blauwe, rode en zwarte pistes. Maar, daarnaast staat Livigno ook bekend om zijn freeride mogelijkheden. Voor beginnende freeriders zijn er afgezette stukken, waar je op gecontroleerde wijze kennis kunt maken met de verse poeder. De wat meer ervaren freeriders kunnen aan de wandel en de mooiste sporen trekken vanaf de mooist bereikbare spots. Én, Livigno is één van de weinige gebieden waar je, ver weg van de freeride routes, kunt heli-skiën.

daarnaast staat Livigno ook bekend om zijn freeride mogelijkheden

Prachtig geprepareerde pistes in Livigno
Prachtig geprepareerde pistes in Livigno

Veiligheid op en naast de piste

Uiteraard wordt er ook aan je veiligheid op en naast de piste gedacht. Daarom verzorgt Livigno zijn eigen lawine bulletin. Iedere ochtend wordt er data verzameld van vijf weerstations, wordt er de berg opgegaan om de sneeuw te inspecteren, worden er sneeuw stabiliteitstests gedaan, gebruikt men speciale camera’s om de vlokgrote te bepalen. Met al deze informatie bij elkaar kunnen sneeuwprofielen worden samengesteld, die een basis vormen voor het lawine bulletin.

Fatbiken in de sneeuw

Een fatbike is een mountainbike, maar dan met –je raadt het al- hele dikke banden. Dankzij deze banden heb je veel meer grip en kun je dus prima in de sneeuw fietsen.

Wat een geweldige activiteit is dat!

Ik had geen idee waar ik aan begon, fietsen kan ik, maar dan met mijn mandje voorop. Op een mountainbike had ik überhaupt nog nooit gezeten, laat staan een fatbike.
Gelukkig begonnen we rustig aan. Eerst zo goed als vlak, langs het langlaufpad. Maar, eerlijk is eerlijk, ik had er toen al lol in. En het uitzicht, zo tussen de bergen in was fantastisch!

Daarna begon het echte werk. Op naar de gondel! Fiets erin en naar boven, om vervolgens af te dalen naar beneden. Wat een klus, dat was nog best lastig. Niet te langzaam gaan, want dan val je om, maar gewoon loslaten en naar beneden gaan is toch ook nog wel spannend hoor.  Maar, toen ik de slag eenmaal te pakken kreeg, was ik om. Wat een ontzettend gave ervaring.

Fatbiken in Livigno
Fatbiken in Livigno

Wil je ook eens fatbiken of één van de andere gave activiteiten doen? Kijk dan hier. 

(Visited 294 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer