Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

KW10 tot en met KW13 zijn de feestweken in de Alpen

Door Edwin Hagenouw

Ken jij de afkortingen KW10, KW11, KW12 en KW13? Dan is de kans groot dat jij waarschijnlijk een grote liefhebber bent van de perfecte combinatie van zon, sneeuw en après-ski. Maar waar staat dat nou eigenlijk voor, die KW’s met die nummers er achter?

Mooserwirt
De Mooserwirt in Sankt Anton. Hier wordt het weer uitzonderlijk gezellig in KW10 t/m KW13. Foto: snowrepublic.nl

Het ultieme wintersportgenot

De meeste Duitstalige vrienden weten dat natuurlijk, maar voor ons Belgen en Nederlanders is deze uitdrukking toch nog redelijk onbekend. KW staat namelijk voor KalenderWoche (het weeknummer op de jaarkalender) en deze weken, net na de Krokusvakantie en dan doorlopend tot eind maart staan garant voor het ultieme wintersportgenot voor veel Nederlanders. In deze weken heb je een aantal bijzondere voordelen als je met vrienden of je partner gaat skiën en snowboarden. We noemen ze graag nog een keer voor je op:

DE VOORDELEN VAN KW10, KW11, KW12 EN KW13

 • De dagen zijn langer, je wordt wakker met een zonnetje op je balkon
 • De skiliften zijn langer open, dus meer uren genieten op de piste
 • De temperaturen zijn hoger en je kunt je thermo ondergoed dus thuislaten
 • De kans op zon is vele malen hoger dan in de maanden december – februari
 • Geen ouders met kleine kinderen op de piste: relaxed!
 • Relatief weinig beginners in skiklasjes die zigzaggend de piste nemen
 • Veel andere mensen die net als jij van een feestje houden
 • Het is lekker rustig op de weg naar en van de skigebieden
 • Overal op de pistes en de dorpen gezellige muziek en live optredens
 • Niemand die verbaasd is als je om drie uur stopt met skiën
 • En nog veel meer…
KW10
Lekker buiten feesten tot de zon ondergaat. Foto: snowrepublic.nl

Tja, maar wat dan als je helemaal niet houdt van al die feestjes en gekkigheid? Moet je dan maar niet gaan wintersporten in maart? Welneeee! Deze après-ski weken hebben namelijk een hele duidelijke grens, die van de overbekende feestdorpen in Oostenrijk namelijk. Veel après-skiënde wintersporters zie je dan in de skigebieden van bijvoorbeelde Sölden, Ischgl en Serfaus. Wil je met name landgenoten tegenkomen dan ga je naar Gerlos, Kirchberg, Westendorf en Flachau.

Tot rust komen in maart

In maart kun je natuurlijk ook heerlijk tot rust komen in andere Oostenrijkse regio’s of in Zwitserland of Italië. Of wat denk je van een wintersportvakantie naar Noorwegen, IJsland, Zweden of Finland? Zelf heb ik in de afgelopen jaren ervaren hoe inspirerend de winters in Scandinavië zijn. Echt een aanrader. Bekijk hier maar eens het reisaanbod van Voigt Travel naar Noord-IJsland en het aanbod van Scandinavian Wintersports naar Fins Lapland.

Taja
Ook bij de Paznauner Taja in Ischgl is het übergezellig in maart! Foto: snowrepublic.nl

Wij wensen iedereen die net als wij enorm kunnen genieten van deze KalenderWochen enorm veel plezier deze weken. En oja.. zelf zijn wij er ook om een lekkere lange skidagen af te sluiten en een feestje mee te vieren. Binnenkort gaan we je vertellen waar wij gaan genieten in sneeuw in deze gezellige, meestal zonovergoten, weken. En…

In welke kw En waar GA jij wintersporten in maart 2020?


Meer lezen over après-ski? Lees het hier op snowrepublic.nl


(Visited 1.056 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer