Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Kritiek op snelle sluiting Oostenrijkse skigebieden door lockdown

Door: Saskia Smulders

We meldden het je zaterdag al: Oostenrijk gaat vanaf dinsdag opnieuw in een lockdown die zeker tot eind november zal duren. Daarmee moeten ook de skigebieden die al open waren, met name de gletsjers, de deuren sluiten. Nu klinkt er kritiek vanuit de skigebieden op de snelle sluiting. 

Van 110 naar 0

De woordvoerder van de Stubaier Gletsjer (Reinhard Klier) zegt: “De aankondiging van de lockdown kwam op zaterdag,  en maandag moeten we al sluiten – we moeten binnen twee dagen van 110 procent inspanning naar 0 procent zakken. 110 procent omdat je door de strenge veiligheidsmaatregelen – die na een korte leerfase goed zouden hebben gewerkt – meer werk en personeel hebt, wat alles nu nog moeilijker maakt”.

Foto: Benjamin Pfitscher

Klier hoopt dat de overheidsfinanciering “deze keer minder bureaucratisch zal werken dan tijdens de eerste lockdown”. Daarnaast worstelt hij met vragen als “moet ik de tijdelijke krachten ontslaan of moet ik ze nog even aanhouden als we in december weer open mogen?”. Ook de directeur van de Pitz- und Kaunertaler Gletscherbahnen bekritiseert het gebrek aan vooruitgang:

“We tasten momenteel nog in het duister. We hadden meer informatie en instructies verwacht”.

Het feit dat de gebieden openblijven voor topsporters zorgt ook voor wrevel. “Als er maar een paar topsporters komen loont het niet om alles open te houden en personeel aan te houden”.

Kritiek op sluiting

ÖSV-voorzitter Peter Schröcksnadel snapt niets van de sluitingen van de skigebieden: “metro’s, treinen, trams, bussen zijn allemaal gewoon open – terwijl gondels dicht moeten, terwijl ze juist heel gemakkelijk schoongemaakt en geventileerd kunnen worden”.

Bron: tt.com | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Anderen lazen ook:

(Visited 2.682 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer