Salomon Wintersportkleding Salomon Ski

Steeds vaker kiezen fanatieke wintersporters voor het vliegtuig naar hun wintersportbestemming. Ze hebben geen zin in de ellenlange files, vooral in Duitsland of om winterbanden te monteren. Bovendien breiden steeds meer vliegtuigmaatschappijen hun dienstregelingen uit richting de Alpen. Maar als je voor ’t vliegtuig kiest, dan kom je voor de keuze te staan: neem ik mijn eigen ski’s/snowboard wel of niet mee en wat kost dat dan? Wij zetten alle kosten voor het meenemen van je wintersportgear op een rijtje, want dat er prijsverschillen zijn dat is wel duidelijk.

Kosten bij Transavia

De website van Transavia vermeld keurig dat het meenemen van je wintersportspullen 29 euro kost. Voor een enkele reis! Ik neem aan dat je op een gegeven moment wel weer terug wilt naar huis, dus dan kun je opnieuw 29 euro neerleggen. In totaal dus 58 euro.

Transavia verstaat onder “wintersportspullen” het volgende:

  • 1 paar ski’s, 1 paar schoenen, 1 paar stokken of
  • 1 snowboard met 1 paar schoenen of
  • 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm
  • 1 skihelm

Transavia geeft verder nog aan dat je skischoenen als handbagage mag meenemen. De wintersportuitrusting mag niet meer dan 15 kilo wegen. Als je spullen meer dan 15 kilo wegen dan geldt het reguliere ruimbagagetarief.

kosten vliegtuig

Van Transavia mag je ook je lawine airbag meenemen. Deze moet wel voorzien zijn van een pyrotechnisch trekkermechanisme (met minder dan 200 gram netto divisie 1.4 S en minder dan 250 ml samengeperst gas uit divisie 2.2). De rugzak moet zo verpakt zijn dat deze niet uit zichzelf geactiveerd kan worden. De airbags in de rugzak moeten voorzien zijn van overdruk ventielen.

Ze raden aan om -zeker als je een snowboard en ski’s meeneemt – tijdig in te checken.

Kosten bij KLM

Volgens de KLM mag een ski- of snowboarduitrusting bestaan uit:

  • een board (in een tas: max. lengte 300 cm/78 inch) en een paar snowboardschoenen
  • een paar ski’s, 2 skistokken en een paar skischoenen

De kosten bedragen 35 euro voor een enkele reis of je mag bovenstaande in plaats van je koffer meenemen. Wil je dat niet dan moet je extra betalen voor je koffer. Wat de kosten daarvan zijn hangt af van je bestemming en gewicht van de koffer.

Van de KLM mag je ook een lawine-uitrusting meenemen en dat komt dan in plaats van je handbagage, of (extra gereserveerde) ruimbagage. Het vervoer hiervan moet je wel altijd telefonisch reserveren. Ga je naar de VS met je lawine-uitrusting? Doe maar niet, want het is niet toegestaan.

Kosten EasyJet

Als je met EasyJet naar je wintersportbestemming vliegt mag je -net als bij andere vluchten van EasyJet – 20 kilo in je koffer stoppen die in het ruim gaat. Wil je je wintersportspullen óók meenemen dan moet je bijboeken: kosten 42 euro per vlucht. Je mag je koffer en je wintersportspullen qua gewicht bij elkaar optellen waarbij in totaal een maximum gewicht van 40 kilo geldt, waarbij EasyJet de wens uitspreekt dat één van de twee stukken bagage maximaal 32 kilo weegt

Kosten Swiss Air: gratis!

Swiss Air houdt het makkelijk: het is gratis!! Tenzij je meer dan één wintersportuitrusting incheckt, want dan kost ’t 50 euro.

Kosten RyanAir

Vlieg je met RyanAir dan zijn de kosten 40 euro per vlucht. Je moet je spullen wel vantevoren online inchecken.

Kosten AirFrance

AirFrance houdt er ietwat ingewikkelde voorwaarden voor het meenemen van je wintersportspullen op na. In principe mag het gewoon mee als ruimbagagne, maar je gear mag maximaal 23 kilo zwaar zijn. Ook aan de afmetingen worden eisen gesteld: is je gear groter dan 158 cm, maar kleiner dan 300 cm (en dat meten ze als volgt: lengte + breedte) dan moet je 70 euro extra per vlucht betalen.

Bron: diverse websites, typefouten in de prijsstelling voorbehouden.


Lees ook de wintersport reisverhalen


 

win-actie
Casio winnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here