Het gaat sowieso een bijzonder seizoen worden…

Door: Pauline van der Waal

Ook in de heetste weken van het jaar worden er in Oostenrijk in het algemeen en in Tirol in het bijzonder verhitte discussies gevoerd. Hoe moet de après-ski er komend seizoen uit gaan zien? Toeristen willen weten waar ze aan toe zijn, want de zomervakantie is voor veel mensen traditiegetrouw het startsein om hun wintersport te boeken.

Nog niet duidelijk

De lokale politieke partijen buitelen over elkaar heen wanneer ze hun mening laten horen. Zo wil de een een gereguleerde après-ski, de volgende strenge controles, de derde helemaal geen en de laatste juist speciale acties om de boel goed te laten draaien. Zijdelings wordt ook gesproken over alle andere plekken waar veel mensen bij elkaar komen: de gondel, het zelfbedieningsrestaurant en de wellness van het hotel. Moeten daar ook regels voor komen?

Live vanuit Ischgl: behalve wat achtergebleven ski's is de beroemde Kuhstall uitgestorven. Onwerkelijke beeld midden in het seizoen! Foto: Edwin Hagenouw
Zo zag Ischgl er de laatste dagen van seizoen 2019-2020 uit: behalve wat achtergebleven ski’s is de beroemde Kuhstall uitgestorven. Onwerkelijke beeld midden in het seizoen! Foto: Edwin Hagenouw

Après-ski staat er coronatechnisch niet goed op

Après-ski wordt door veel mensen gezien als dé coronabrandhaard van Europa. Daar zit zeker een kern van waarheid in, aangezien buitenproportioneel veel besmettingen zijn terug te voeren naar grote après-skitenten in Oostenrijk. Al kwam een groot aantal besmettingen ook uit Italië en Spanje, waar après-ski geen factor was.

Hoe het ook zij, ruimtes waar veel mensen dicht op elkaar gepakt staan lijkt niemand echt een goed idee. Dat betekent dat de discussies vooral gaan over de traditionele après-ski, vooralsnog gaat men ervan uit dat andere horecagelegenheden als restaurants, berghutten en gewone cafés minder regels opgelegd gaan krijgen.

Waar het waarschijnlijk op zal uitdraaien is dat de après-ski beperkt zal worden. Denk bijvoorbeeld aan minder mensen op een locatie, vroegere sluitingstijden, of regelmatig een ‘sluitingsuur’ tussendoor, waarin de ruimte doorgelucht of gedesinfecteerd kan worden.

lifehacks op wintersport
We willen zo graag weer!

Het laatste woord is hierover nog niet gezegd

Het lijkt alsof de politiek nog op het punt ‘alle mogelijkheden zijn nog open’ zit. Als er aan de ene kant nog wordt gesproken over het volledig sluiten van alle après-ski en aan de andere kant over alleen wat minder mensen in de zaak en misschien wat eerder dicht, lijkt het mij dat het uiteindelijk ergens in het midden uit zal komen. Waar precies? Ik durf het nog niet te zeggen! Wat denk jij?

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: Snowrepublic

(Visited 776 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer