Er zijn veel vooroordelen over skiën in Tsjechië, we zijn eens op onderzoek uitgegaan.

Mogelijkheden Klinovec

gezin in de sneeuw
Met jonge kids behoren die toertochten tijdelijk tot het verleden

Veel gehoorde opmerkingen over skiën in Tsjechië betreffen natuurlijk de beperkte tour mogelijkheden, het gebrek aan honderden kilometers piste, uitgebreide après-ski mogelijkheden en de sneeuwzekerheid. In veel van deze argumenten zit uiteraard een kern van waarheid maar wie met (jonge) kinderen op skivakantie gaat weet dat die 200 km tochten, après-ski tot in de kleine uurtjes en toertochten echt tijdelijk tot het verleden behoren.

Op 697 km vanaf Utrecht biedt SkiAreal Klinovec ideale omstandigheden voor een skivakantie met het gezin. Een uitermate leuk skigebied met 18 km piste in het Tsjechische deel en nog eens 15 km in het Duitse deel.

Prijzen met een glimlach

Tegenwoordig kan er met een meerdaagse skipas in beide gebieden geskied worden voor dezelfde prijs. Het Tsjechische gebied bestaat uit 7,5 km blauwe, 7 km rode en 3,9 km zwarte piste. Uitdaging genoeg dus voor de wat gevorderde skiër.

voor een dagskipas leg je voor volwassenen € 24,- neer

Nog een argument om je vakantie in Tsjechië door te brengen, zijn de prijzen. Die zijn zo vriendelijk dat je glimlachend overal betaalt. Zo betaal je voor een overnachting in een hotel € 25,- pppn en voor een dagskipas leg je voor de volwassenen € 24,- neer en voor de kids € 19,- Kinderen tot 7 jaar skiën gratis. Een biertje kost €1,- en nee, dat is geen typefout.

Kortom: Eten en drinken in Tsjechië is nog steeds spotgoedkoop en laten we eerlijk zijn, daar gaat menig Nederlands hart sneller van kloppen.

Skiliften Klinovec dik in orde

Ski Areal Klinovec biedt 2 vier persoons-hogesnelheidsstoeltjesliften (koppelbaar) met kap, 1 vier persoons en 1 drie persoons vaste stoeltjeslift. Verder zijn er nog 6 sleepliften die je razendsnel omhoog helpen. In het junior domein zijn er 2 tapijtliften. Dan de skilessen voor de kids, 4 uur les per dag en dat 5 dagen lang voor € 80,- De lessen voor het tweede en eventueel derde, vierde kind worden dan ook nog eens goedkoper. Voor € 10,- meer zitten ze dan ook nog in een klein groepje van maximaal 5 kids. Voor hotels kan je terecht in het zeer nabij gelegen Jachymov (met de skibus 7 minuten naar de lift). Ik verbleef in Hotels Praha en Elektra. Het personeel spreekt goed Duits en/of Engels. Deze hotels richten zich traditioneel op de kuurgast. Er zijn allerlei behandelingen mogelijk.

Jachymov

bezoek zilvermijn
Bezoek aan de zilvermijn

In Jachymov wordt Radon water gewonnen uit een voormalige zilvermijn die vanaf zo een 500 meter diepte radonwater wint. Dit water wordt via een stelsel van pijpleidingen naar de diverse spa hotels en kuuroorden getransporteerd. De huidige hotelpopulatie bestaat voornamelijk nog uit spa en kuurgasten. Het jonge skigebied zal zijn plek binnen de hotelaccommodaties nog moet verwerven. Dit is zichtbaar maar zeker niet onoverkomelijk.

Het eten is er traditioneel Tsjechisch, erg gevarieerd, no nonsense en prima van smaak. Het aanbod is zeer ruim en in buffetvorm.

Toekomst Tsjechische skigebieden

Gezien de potentie van het skigebied i.c.m. de (geplande) skiverbinding naar het Duitse skigebied zal er de komende jaren zeker ook een skisfeer ontstaan. Kortom, een skigebied met bovengenoemde benefits en op maar slechts 2 maal de afstand van Winterberg is door ons, voor jonge gezinnen absoluut aan te bevelen.

Geen skiër? De mogelijkheden van het gebied zijn wellicht in de zomer nog groter, met hikes, mountainbike trails en uitgebreide wandelroutes. Met de diverse kuurmogelijkheden maakt dit van Jachymov en SkiAreal Klinovec een bestemming voor het gehele jaar.


Voor meer info over Tsjechische skigebieden klik je hier.


Bewaren

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer