Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang FieberbrunnSkicircus

Kjeld Nuis opent deze zaterdag in Changchun in China zijn jacht op zijn allereerste wereldtitel op de sprintvierkamp. Hij komt op de 500 meter in de 3e rit in actie en neemt het op tegen de Noor Johann Sæves. In de 11e race is Ronald Mulder aan de beurt. De Europees kampioen op de 500 meter neemt het op tegen de Chinees Tingyu Gao, de nummer 3 eind vorige maand bij de Winterspelen in Zuid-Korea. Titelhouder Kai Verbij rijdt in de 12e en laatste rit tegen de Zuid-Koreaan Cha Min-kyu, die op de Winterspelen zilver pakte achter de Noor Havard Lorentzen.

Nuis komt op de 500 meter in de 3e rit in actie en neemt het op tegen de Noor Johann Sæves

Op de eerste 1000 meter schaatst Nuis in rit 10 tegen de Australiër Daniel Greig. Kai Verbij gaat een rit later met de Rus Alexei Jesin de strijd aan. Ronald Mulder zien we in de vijfde rit tegen de Duitser Joel Dufter.

Tegenstanders genoeg

Nuis deed al vier keer eerder mee aan het WK sprint, maar stond nog nooit op het hoogste podium. Zijn relatief zwakkere 500 meter brak hem steeds op en dat resulteerde tot dusver in twee vijfde plekken, zilver (2016) en brons (2017). De concurrentie in Changchun komt volgens Nuis niet uit onverwachte hoek: “Havard Lorentzen uiteraard. En Kai Verbij, de huidige wereldkampioen. Die mannen liggen vrij voor de hand, maar daarnaast verwacht ik dat Mika Poutala goed gaat zijn. Tegenstanders genoeg dus.”

WK Sprint
Foto: Kjeld Nuis Twitter (twitter.com/kjeldnuis)

Naast Nuis komen ook Kai Verbij, die zijn wereldtitel verdedigt, en Ronald Mulder aan de start. Van met name Verbij mag nog niet al te veel worden verwacht. Hij reed bij de Winterspelen pas weer zijn eerste races op volle kracht nadat hij eind december in Heerenveen een liesblessure had opgelopen. Verbij kwam in Gangneung op de 500 meter (negende) en 1000 meter (zesde) niet in de buurt van een medaille. Mulder eindigde op de olympische 500 meter als zevende.

Sprintvrouwen

Bij de vrouwen komen Jorien ter Mors, Marrit Leenstra en Letitia de Jong namens Nederland in actie, waarbij Ter Mors de grootste kans maakt op een podiumplek. Op de 500 meter komt ze in de laatste race in actie tegen de Amerikaanse Brittany Bowe. Op de 1000 meter rijdt ze tegen de Oostenrijkse Vanessa Herzog, in de een na laatste rit.

De WK sprint is vanaf zaterdag op de NOS te volgen vanaf 10 uur en zondag is de start om 9 uur.

WK Allround

Volgende week wordt in het Olympisch Stadion in Amsterdam het WK allround verreden. Nederland wordt dan bij de mannen vertegenwoordigd door Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker. Bosker behaalde eerder dit seizoen in Thialf de nationale titel. Bij de vrouwen was Annouk van der Weijden toen de beste. Van der Weijden mag ook meedoen aan het WK allround, samen met Ireen Wüst en Antoinette de Jong.

Bron: sportnieuws.nl en nu.nl

Koop nu je Under Armour sportkleding met korting online. Under Armour

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here