advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Kitzbühel en Tignes openen dit weekend

Door Patricia Christiani

Langzaam nadert de winter en kun je in steeds meer gebieden skiën. Kun je echt niet meer wachten? Vanaf dit weekend kun je ook terecht in Tignes en Kitzbühel.

Snowfarming in Kitzbühel

Als eerste niet-gletsjer gebied opent Kitzbühel zaterdag 19 oktober 2019 de liften. Hierbij haalt het gebied net als voorgaande jaren een mooie stunt uit. Met behulp van snowfarming is het weer gelukt om een strook sneeuw aan te leggen van zo’n 800 meter, waardoor er half oktober al prima geskied kan worden. Bij snowfarming wordt sneeuw van vorig seizoen opgeslagen in speciale depots, afgedekt door speciale zeilen. Op deze manier kan het gebied 200 skidagen aanbieden.

 

Tignes dan toch open

Tignes kampte met tegenslag: het gebied moest door gebrek aan sneeuw op de gletsjer deze zomer al eerder dan gepland sluiten en zag zich ook genoodzaakt de opening van het winterseizoen 3 weken uit te stellen. Door de laatste sneeuwval kan Tignes eindelijk open.

 

Hoofdfoto: Tignes.net

Lees ook:

 

advertentie