advertentie

Pas geleden berichtten we al dat de kans groot was dat Kimberley Bos de kwalificatie-eis zou gaan halen, en nu is het bevestigd: Kimberly mag ons land vertegenwoordigen in Pyeongchang als eerste skeletonner ooit!

Ja, het is gelukt!

Het bleef tot het allerlaatste moment spannend, want bij de laatste kwalificatiewedstrijd in Sankt Moritz eindigde Kimberley op de twintigste plaats. Hierdoor zakte ze naar de dertiende plaats op de wereldranglijst, één plek te laag volgens de eisen voor deelname.
Maar afgelopen dinsdag kwam NOC*NSF met goed nieuws. Doordat de Elena Nikitina uit Rusland vanwege dopinggebruik op de vorige Spelen is uitgesloten van deelname in Pyeongchang, schoof Kimberley een plekje op en viel ze dus wél binnen de grens. Het ticket kan dus geboekt worden!

Op naar Pyeongchang

Na de grote blijdschap van de kwalificatie is het nu zaak zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen in Zuid-Korea. Over een paar weken is het al zo ver. De Olympische Winterspelen beginnen op 9 februari. Het skeleton voor vrouwen is op 16 en 17 februari.

Ook Akwasi Frimpong gekwalificeerd

Overigens is Kimberley niet de enige rood-wit-blauwe verschijning op de Spelen. De van oorsprong Ghanese Akwasi Frimpong, maar nu afkomstig uit de Bijlmer in Amsterdam, hoorde een dag eerder al dat hij mag afreizen naar Zuid-Korea. Hij zal daar overigens officieel uitkomen voor Ghana, maar ook de Nederlandse vlag prijkt op zijn slee. Hoe dat precies zit? Lees Akwasi’s bijzondere verhaal hier.

Bron: Nu.nl

advertentie
Mountainreporters Reisverhalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here