Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Kaprun is een sneeuwzeker skigebied vanwege de Kitzsteinhorn gletsjer die maar liefst tot  3.029 meter reikt. Ik heb hier zelf leren skiën op mijn 4e levensjaar en heb er nog altijd warme herinneringen aan over gehouden. Wij gingen zelf altijd tijdens de kerstdagen skiën en ook toen was het altijd spannend of pistes er wel mooi wit bij zouden liggen. Het grootste deel van skigebied Kaprun ligt boven de 2.000 meter. Dat kwam dus meestal ook wel goed met die sneeuw.

Prachtig uitzicht

Hoe ziet het skigebied er uit?

Je kunt het gebied verdelen in het hoge gedeelte met de Kitzsteinhorn en het lage gedeelte met de Maiskogelbahn. Helaas zijn deze gebieden onderling nog niet aangesloten maar naar het er nu uitziet wel in 2019. De Maiskogel is een typische familieberg met een mooie lange blauwe afdaling en erg gezellige almhutten. De piste komt ook uit in het dorp en dat vind ik zelf altijd een leuke sfeer met zich meebrengen. Totaal aantal kilometer piste 60 kilometer. 

Hier heb je de grootste superpipe voor freestylers

Dan heb je een paar kilometer van het dorp af de Kitzsteinhorn liggen. Hier kun je kilometers maken en voor de liefhebbers van funparks ben je hier ook op de juiste plek. Er zijn er maar liefst 3 op verschillende niveaus. Voor freestylers heb je hier de grootste superpipe.

Kaprun
De gezellige Maiskogel in Kaprun

Bovenop de Kitzsteinhorn kun je genieten van een geweldig panorama. Je kijkt onder andere op de toppen van de Grossglockner (3.798 meter) de Grossvenediger (3.662 meter) en de Hocheiser (3.206 meter).

Gipfelwelt 3000 Kaprun

Dit station boven op de Kitzsteinhorn bevindt zich op 3.029 meter en is daarmee het hoogste punt in Salzburgerland die op een makkelijke manier te bereiken is. Een 360 meter lange mijnschacht gaat door de top van de Kitzsteinhorn heen en laat je onderweg kennismaken met de geschiedenis en andere interessante weetjes. Aan het einde van deze route kom je uit op het panoramaplatform met spectaculair uitzicht.

Zell am See

Op 15 minuten rijden vanaf Kaprun ligt nog een leuk skigebied. Zell am See en ook toegankelijk met de zelfde skipas. Dit skidorp ligt uniek aan de Zellersee en is erg sfeervol. In totaal kun je hier 77 kilometer pistes vinden en ze zijn ook nog eens zeer afwisselend.

Foto credits: Officiële website Kaprun-Zell am See

(Visited 503 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer