Een 57-jarige Oostenrijker is afgelopen dinsdag ernstig gewond geraakt bij een arbeidsongeval in het skigebied Hintertux. De man zag tijdens het sneeuw ruimen bij de skilift de aankomende gondel niet aankomen en werd daardoor naar beneden gestoten. Hierop viel hij zo’n 12 meter naar beneden en raakte zwaargewond. Gelukkig kon de liftmedewerker zijn collega’s nog inseinen.

Gondel veroorzaakte val

Volgens de politie was de medewerker van de kabelbaan rond 9.00 uur de gondels aan het controleren om de kabelbaan klaar te maken voor de dagelijkse werkzaamheden. Ondertussen begon hij de sneeuw te ruimen op de plek waar de gondels voorbij komen. Bij deze bezigheid zag hij een van de naderende gondels van achteren niet aankomen. De gondel stootte hem uit het liftstation, waarna de onfortuinlijke liftmedewerker in vrije val 12 meter naar beneden op het onderliggende, deels besneeuwde maar rotsachtige terrein viel. 

Gelukkig overleefde de man deze val. Zwaargewond wist hij zijn collega’s via de radio in te seinen, waarop zij direct de reddingswerkers alarmeerden. De man is door een helicopter afgevoerd en naar de kliniek in Innsbruck gevlogen. Er volgt een onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Bron: Tiroler Tageszeitung | Hoofdfoto: Tux-Finkenberg, Hannes Sautner


Anderen lazen ook:

(Visited 280 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.