Josef Fischer overleden

Door Patricia Christiani

De eigenaar van Fischer Ski, Josef Fischer, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dit maakte de firma Fischer donderdagavond bekend. Samen met zijn zus leidde de timmerman vanaf 1959 het skibedrijf, dat nog steeds een familiebedrijf is. Fischer ontwikkelde verschillende legendarische skimodellen en voorzag kampioenen in het alpineskiën van hun winnende ski’s.

“Met Josef Fischer verliezen we een persoon die niet alleen van skiën hield, maar die het decennialang heeft vormgegeven met zijn pioniersgeest, zijn innovaties en ideeën. Zijn passie voor deze sport was onbeschrijfelijk groot en deze geest zit nog steeds stevig in de fundamenten van het bedrijf verankerd ”, zegt Franz Föttinger, CEO van Fischer Sports.

Josef Fischer volgde een opleiding als timmerman, maar voegde zich op 30-jarige leeftijd samen met zijn zus bij het familiebedrijf van zijn ouders. Onder zijn leiding groeide het bedrijf tot één van de grootste en modernste skiproducenten in de wereld.

In 1990 stopte de succesvolle zakenman met zijn dagelijkse werkzaamheden, maar bleef aan als voorzitter van de Raad van Commissarissen en had een adviserende rol in het bedrijf. Na zijn dood blijft het bedrijf Fischer nog steeds 100% familiebezit.

Bron: Fischersports.com

Hoofdfoto: Wikimedia CC BY-SA 4.0

Anderen lazen ook:

(Visited 506 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.