advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

UPDATE 20 MAART 2020: ALS GEVOLG VAN DE UITBRAAK VAN HET CORONAVIRUS ZIJN ALLE SKIGEBIEDEN IN EUROPA VROEGTIJDIG GESLOTEN.

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITE MOUNTAINREPORTERS.COM VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN TER WERELD.


 

Een Vlaams jongetje van 10 jaar oud is uit een skilift in het Franse Risoul acht meter naar beneden gevallen. De jongen brak daarbij zijn beide polsen en dijbeen.

Zusje kon zich nog vasthouden

Het jongetje viel door een deur van de skilift naar beneden toen deze stil kwam te hangen en begon te schommelen. Zijn zusje, die ook in de lift zat, kon zich nog vasthouden, maar de jongen viel naar beneden. De jongen werd uiteindelijk met een helikopter naar het ziekenhuis van het nabijgelegen Gap gebracht.

Risoul
De Vlaamse jongen (Danté genaamd) met zijn vader in het ziekenhuis van Gap nadat hij uit een lift in Risoul viel. Credits: nice.maville.com

Zijn vader spreekt over een wonder dat de jongen nog in leven is. Hij vertelt er over in deze Franstalige video:

“We dachten dat hij het niet zou overleven. Het is een wonder dat hij er nog is”, aldus de vader van de jongen

Lift Risoul nu dicht

Hoe de deur van de skilift open kon wordt nu onderzocht. Zeker is wel dat de lift tot het einde van het seizoen gesloten blijft. Er wordt uitgegaan van een technisch mankement. De lift zou sowieso in 2019 worden vervangen. De lift (zie kopfoto) stamt al uit 1984 en vervoert per seizoen zo’n 140.000 wintersporters.

Bronnen: ad.nl – francebleu.fr – france3-regions.fr


Lees hier meer artikelen over winter en zomer in Frankrijk


 

advertentie