Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Jij kunt nu werken op de Alpen Express

Door Pauline van der Waal

Elke week met je voeten in de sneeuw, een Almdudler en -vooruit, misschien niet élke week- een schnitzel? Het kan, als treinsteward op de wintersporttrein naar Oostenrijk! En: voor dit seizoen zoekt de Alpen Express nog een aantal nieuwe stewards. Ben je dus op zoek naar een leuke (bij)baan, dol op alles wat met wintersport te maken heeft en wil je na elk weekend een aantal sterke verhalen kunnen vertellen? Dan is dit je kans. 

De Alpen Express, nachttrein naar Oostenrijk

De Alpen Express rijdt het gehele wintersportseizoen op vrijdagavond richting Oostenrijk, waar je dan op zaterdagochtend aankomt. Op zaterdagavond vertrekt de trein weer terug naar Nederland, zodat je op zondagochtend de reizigers weer kunt uitzwaaien. De eerste trein vertrekt het weekend voor Kerst, en de laatste het derde weekend van maart.
De trein bestaat uit een aantal slaaprijtuigen en een barrijtuig. De stoelen van de coupés kunnen worden omgebouwd tot bedden, zodat de reizigers uitgerust op bestemming aankomen.

Wat moet ik doen dan?

Als steward zorg je voor een aangename reis voor jouw reizigers. Je helpt hen instappen en geeft alle informatie die nodig is. Ook kunnen ze bij jou een drankje of snack bestellen. Wat later op de avond bouw je de coupés om naar slaapcoupés voor de nacht.

’s Ochtends zorg je ervoor dat jouw reizigers op tijd ontbijt geserveerd krijgen, en -niet onbelangrijk- help je om bij het juiste station uit te stappen. Is iedereen uitgestapt? Dan zorg je er eerst voor dat de trein weer klaar is voor de terugreis en daarna is het tijd voor die schnitzel bij een Oostenrijks restaurant. Natuurlijk kun je in je vrije tijd ook gaan wandelen, sneeuwballen gooien of een dutje doen.

Zo hoop je elke week in Oostenrijk aan te komen!
Zo hoop je elke week in Oostenrijk aan te komen!

Functie-eisen

Het werk op de trein is pittig, maar onvergetelijk. Wil je aan de slag, dan is het belangrijk dat je je herkent in onderstaand profiel.

  • Servicegericht zijn;
  • Flexibel zijn;
  • Uithoudingsvermogen hebben (lange dagen kunnen maken);
  • Proactief zijn;
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • Naast het Nederlands de Engelse taal beheersen en bij voorkeur ook de Duitse taal;
  • Meerdere weekenden tussen half december en half maart beschikbaar zijn;
  • Minimaal 18 jaar zijn;
  • Ervaring in de horeca is een pré;

Is dit jou op het lijf geschreven? Je kunt solliciteren door je cv, motivatie, beschikbaarheid en foto te sturen naar ikbeneen@railexperts.nl

Weten hoe zo’n treinreis er door de ogen van een reiziger uitziet? SnowRepublic testte al eens eerder de trein uit voor een tripje naar de Alpen! Lees het verslag hier.

Foto’s: Railexperts

(Visited 1.481 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer