Jij kunt nu werken op de Alpen Express

Door Pauline van der Waal

Elke week met je voeten in de sneeuw, een Almdudler en -vooruit, misschien niet élke week- een schnitzel? Het kan, als treinsteward op de wintersporttrein naar Oostenrijk! En: voor dit seizoen zoekt de Alpen Express nog een aantal nieuwe stewards. Ben je dus op zoek naar een leuke (bij)baan, dol op alles wat met wintersport te maken heeft en wil je na elk weekend een aantal sterke verhalen kunnen vertellen? Dan is dit je kans.

De Alpen Express, nachttrein naar Oostenrijk

De Alpen Express rijdt het gehele wintersportseizoen op vrijdagavond richting Oostenrijk, waar je dan op zaterdagochtend aankomt. Op zaterdagavond vertrekt de trein weer terug naar Nederland, zodat je op zondagochtend de reizigers weer kunt uitzwaaien. De eerste trein vertrekt het weekend voor Kerst, en de laatste het derde weekend van maart.
De trein bestaat uit een aantal slaaprijtuigen en een barrijtuig. De stoelen van de coupés kunnen worden omgebouwd tot bedden, zodat de reizigers uitgerust op bestemming aankomen.

Wat moet ik doen dan?

Als steward zorg je voor een aangename reis voor jouw reizigers. Je helpt hen instappen en geeft alle informatie die nodig is. Ook kunnen ze bij jou een drankje of snack bestellen. Wat later op de avond bouw je de coupés om naar slaapcoupés voor de nacht.

’s Ochtends zorg je ervoor dat jouw reizigers op tijd ontbijt geserveerd krijgen, en -niet onbelangrijk- help je om bij het juiste station uit te stappen. Is iedereen uitgestapt? Dan zorg je er eerst voor dat de trein weer klaar is voor de terugreis en daarna is het tijd voor die schnitzel bij een Oostenrijks restaurant. Natuurlijk kun je in je vrije tijd ook gaan wandelen, sneeuwballen gooien of een dutje doen.

Zo hoop je elke week in Oostenrijk aan te komen!
Zo hoop je elke week in Oostenrijk aan te komen!

Functie-eisen

Het werk op de trein is pittig, maar onvergetelijk. Wil je aan de slag, dan is het belangrijk dat je je herkent in onderstaand profiel.

  • Servicegericht zijn;
  • Flexibel zijn;
  • Uithoudingsvermogen hebben (lange dagen kunnen maken);
  • Proactief zijn;
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • Naast het Nederlands de Engelse taal beheersen en bij voorkeur ook de Duitse taal;
  • Meerdere weekenden tussen half december en half maart beschikbaar zijn;
  • Minimaal 18 jaar zijn;
  • Ervaring in de horeca is een pré;

Is dit jou op het lijf geschreven? Je kunt solliciteren door je cv, motivatie, beschikbaarheid en foto te sturen naar ikbeneen@railexperts.nl

Weten hoe zo’n treinreis er door de ogen van een reiziger uitziet? SnowRepublic testte al eens eerder de trein uit voor een tripje naar de Alpen! Lees het verslag hier.

Foto’s: Railexperts

 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer