Jij kunt nu werken op de Alpen Express

Door Pauline van der Waal

Elke week met je voeten in de sneeuw, een Almdudler en -vooruit, misschien niet élke week- een schnitzel? Het kan, als treinsteward op de wintersporttrein naar Oostenrijk! En: voor dit seizoen zoekt de Alpen Express nog een aantal nieuwe stewards. Ben je dus op zoek naar een leuke (bij)baan, dol op alles wat met wintersport te maken heeft en wil je na elk weekend een aantal sterke verhalen kunnen vertellen? Dan is dit je kans.

De Alpen Express, nachttrein naar Oostenrijk

De Alpen Express rijdt het gehele wintersportseizoen op vrijdagavond richting Oostenrijk, waar je dan op zaterdagochtend aankomt. Op zaterdagavond vertrekt de trein weer terug naar Nederland, zodat je op zondagochtend de reizigers weer kunt uitzwaaien. De eerste trein vertrekt het weekend voor Kerst, en de laatste het derde weekend van maart.
De trein bestaat uit een aantal slaaprijtuigen en een barrijtuig. De stoelen van de coupés kunnen worden omgebouwd tot bedden, zodat de reizigers uitgerust op bestemming aankomen.

Wat moet ik doen dan?

Als steward zorg je voor een aangename reis voor jouw reizigers. Je helpt hen instappen en geeft alle informatie die nodig is. Ook kunnen ze bij jou een drankje of snack bestellen. Wat later op de avond bouw je de coupés om naar slaapcoupés voor de nacht.

’s Ochtends zorg je ervoor dat jouw reizigers op tijd ontbijt geserveerd krijgen, en -niet onbelangrijk- help je om bij het juiste station uit te stappen. Is iedereen uitgestapt? Dan zorg je er eerst voor dat de trein weer klaar is voor de terugreis en daarna is het tijd voor die schnitzel bij een Oostenrijks restaurant. Natuurlijk kun je in je vrije tijd ook gaan wandelen, sneeuwballen gooien of een dutje doen.

Zo hoop je elke week in Oostenrijk aan te komen!
Zo hoop je elke week in Oostenrijk aan te komen!

Functie-eisen

Het werk op de trein is pittig, maar onvergetelijk. Wil je aan de slag, dan is het belangrijk dat je je herkent in onderstaand profiel.

  • Servicegericht zijn;
  • Flexibel zijn;
  • Uithoudingsvermogen hebben (lange dagen kunnen maken);
  • Proactief zijn;
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • Naast het Nederlands de Engelse taal beheersen en bij voorkeur ook de Duitse taal;
  • Meerdere weekenden tussen half december en half maart beschikbaar zijn;
  • Minimaal 18 jaar zijn;
  • Ervaring in de horeca is een pré;

Is dit jou op het lijf geschreven? Je kunt solliciteren door je cv, motivatie, beschikbaarheid en foto te sturen naar ikbeneen@railexperts.nl

Weten hoe zo’n treinreis er door de ogen van een reiziger uitziet? SnowRepublic testte al eens eerder de trein uit voor een tripje naar de Alpen! Lees het verslag hier.

Foto’s: Railexperts

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer