Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Je eigen thuis in de sneeuw, wie wil dat nou niet?

Door Edwin Hagenouw

Geef maar toe, stiekem droom je er iedere jaar weer van: een eigen plekje in je favoriete wintersportgebied. Voor veel mensen blijft het bij dromen, maar waarom eigenlijk? Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Belangrijk is echter wel dat je goed nadenkt en je goed laat voorlichten voordat je tot een koop overgaat.

Kijken, kijken en niet kopen

Ook al klinkt het hebben van een eigen thuis in de sneeuw als een droom, er kleven natuurlijk ook nadelen aan. Denk bijvoorbeeld aan het gedoe met heffingen en belastingen, of de kosten van het onderhoud en de wekelijkse schoonmaak als je ervoor kiest om je huisje te verhuren.

Overwinteren in de sneeuw in je eigen huisje in het bos.

Daarnaast betekent het hebben van een eigen plekje waarschijnlijk dat je jaar in jaar uit naar hetzelfde wintersportgebied gaat. Sommige mensen vinden dit uiteraard fantastisch, en voor deze mensen is het kopen van bijvoorbeeld een chalet misschien wel een erg goed idee. Ga je liever elk jaar een nieuw gebied verkennen? In dat geval is het misschien beter om het te houden bij kijken, kijken en niet kopen.

Kopen, en nu?

Als je toch hebt besloten om iets te kopen dan kan je gaan bedenken hoe je perfecte plekje eruit zou moeten zien. Is een kleine studio voldoende of wil je een chalet met alles erop en eraan? Bedenk ook of je de woning wilt verhuren als je er zelf niet bent. Indien dit het geval is, dan moet je bij het aanschaffen van een woning ook kijken naar de commerciële waarde van het huis en de locatie.

Een mogelijkheid die wintersporters vaak over het hoofd zien is het kopen van bijvoorbeeld een stacaravan of kant-en-klaar chalet

Een mogelijkheid die wintersporters vaak over het hoofd zien is het kopen van bijvoorbeeld een stacaravan of kant-en-klaar chalet. Op stekelbos.nl vind je een ruime keus aan chalets, bungalows en stacaravans die ook geschikt zijn voor gebruik in de winter. Het grote voordeel van een stacaravan is dat hij te verplaatsen is. Zo kun je genieten van een eigen plekje in de sneeuw, maar ook makkelijk verhuizen als je op gegeven moment uitgekeken bent op een bepaald skigebied. Daarnaast verzorgt Stekelbos chaletbouw op maat, en is er de mogelijkheid om een tweedehands chalet of stacaravan te kopen.

Laat je voorlichten

Wat je uiteindelijk ook kiest, het is in elk geval belangrijk dat je je goed laat voorlichten. In elk land zijn de regels over aanschaf en beheer weer anders, en het laatste wat je wilt is dat je vakantiewoning zorgt voor stress en problemen. Indien je de woning wilt verhuren ga dan ook op zoek naar betrouwbare bedrijven die de schoonmaak en verhuur voor je kunnen regelen. Je kunt immers moeilijk elke week op en neer reizen om de bedden te gaan verschonen. Toch liever een eigen plekje dat je met je mee kan nemen? Dan is een stekelbos caravan wellicht nog niet zo’n slecht idee!


Lees ook: Met de caravan op wintersport. Hoe is dat nou echt?


gesponsord artikel

(Visited 553 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer