James Bond en Sölden zijn sinds de film “Spectre” onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat zullen we weten ook. Op 12 juli a.s. opent daar namelijk een heus James Bond Museum.

In de stijl van Bond

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het museum dat op meer dan 3.000 meter hoogte verrijst. Het komt vlak naast de Gaislachkogelbahn en bergrestaurant Ice Q te staan die beiden ook een rol speelden in de film. Het gebouw wordt geheel in de stijl van James Bond gebouwd en is van buitenaf al goed zichtbaar (zie foto). Wat er binnen staat te gebeuren is nog geheim, maar dat het spectaculair wordt is zeker, aldus de creatieve verantwoordelijken.

Het museum dat gebouwd gaat worden. | Credits: Bergbahnen Sölden

In het museum kun je een indruk gaan krijgen hoe de film “SPECTRE” tot stand is gekomen. Je kunt het niet alleen zien, maar ook voelen en compleet ervaren. Het gebouw telt straks twee verdiepingen en zal -wederom in James Bond stijl- toegankelijk zijn via een tunnel.

Opening vertraagd

De bouw zelf ontspon zich ook als een heuse Bond film: de zware sneeuwval en harde wind in september 2017 zorgden ervoor dat de bouw moest worden stilgelegd. Ook het omhoog takelen van het beton verliep stroef, zodat zelfs de hulp van een helikopter moest worden ingeroepen. De eerder geplande opening in december werd daardoor flink vertraagd. De bouw gaat verder zodra het winterseizoen, op 22 april, stopt. De opening op 12 juli zal zeker worden gehaald.

Hieronder een filmpje van alle in de film gebruikte locaties in Sölden.

Er worden jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers verwacht, waaronder veel uit Azië. Entree: 22 euro.

Bron: tt.com


Lees hier alle artikelen over Sölden


(Visited 527 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.