advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Jaaaaaaaaaaaa de eerste sneeuw is gevallen

Door: Saskia Smulders

Het is pas september, maar toch loert de winter al een beetje om het hoekje. Op diverse plekken in de Alpen is de eerste sneeuw al gevallen. Kijk maar mee! En er komt nog meer sneeuw aan de komende dagen….

Stubai | Foto: @Chaletline
Stubai | Foto: @Chaletline

De eerste sneeuw in Riederalp, Zwitserland | Foto: @Jorne_WSWM via Twitter
Webcam Andermatt 6 september 2019
Gotthardpass | Foto: MeteoNewsAG
Foto: @Alpenweerman via Twitter

Foto: @Alpenweerman via Twitter

Afgesloten wegen

De recente sneeuwval in voornamelijk Zwitserland, voornamelijk in Wallis, heeft al geleid tot de afsluiting van diverse bergpassen aldaar. De politie waarschuwt locals dan ook, omdat velen nog met zomerse uitrusting -en dus geen winterbanden- rijden.

Nog meer sneeuw

Door een verandering van de stroming wordt er meer koude lucht aangevoerd over de Alpen de komende dagen. Dat zorgt voor een hoop wisselvalligheid, maar ook voor koude lucht. Door deze koude lucht gaat de sneeuwgrens nog wat verder dalen (naar circa 1500 meter) en in combinatie met neerslag is dat…..inderdaad: sneeuw! Dat betekent dat de ondergrond nu al kan gaan afkoelen wat mogelijk een mooi begin is van een sneeuwdek later in het winterseizoen.

Vooral Oostenrijk mag zich verheugen op de komst van een groot aantal centimeters sneeuw. Deze wordt vooral in het weekend berekend en dat levert dan hoogstwaarschijnlijk weer mooie plaatjes op! Verdere voorspellingen zijn wat lastig omdat de gevolgen van orkaan Dorian ook z’n invloed zal gaan hebben op het weer in Europa en dus ook op de Alpen.

Voor een uitgebreid Alpenweerbericht kijk je natuurlijk op de site van Alpenweerman!

 

advertentie