Ik vind dit altijd een leuke tijd voor de wintersportvoorpret: de aankondigingen van de seizoensopeningen. Dit seizoen, na een wintersport-loos jaar, voel ik dat nog een beetje extra. Dus toen ik las dat Ischgl de deuren op 25 november a.s. opent, toen begon het verder te kriebelen. Zoals ieder jaar openen ze in Ischgl altijd met een spetterend “Top of the Mountains” concert waar ieder jaar wereldartiesten hun opwachting maken.

25 november

Op donderdag 25 november is het dus zover: dan opent het skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun officieel de deuren van het gebied dat ruim 240 pistekilometers telt. Je kunt daar terecht tot 1 mei 2022. Lekker lang genieten van de sneeuw dus.

Top of the Mountains concert

De seizoensopening in Ischgl gaat zoals altijd gepaard met een openingsconcert op de Idalp. Tot dusver waren er altijd wereldartiesten van formaat te bewonderen tijdens het “Top of the Mountains” concert. Wie dat dit jaar gaat worden is nog niet bekend, maar ik vermoed dat het een klapper gaat worden. Zo stonden eerder al artiesten als Elton John, Tina Turner, Robbie Williams, Rod Stewart, Beach Boys, James Blunt, Pink, Helene Fischer en Muse op de bergtoppen. Wist je trouwens dat dit concert niet het enige event is dat op de kalender van Ischgl staat? Ook tijdens de Paasdagen én tijdens de seizoenssluiting zijn er toffe concerten.

Helene Fischer met band tijdens een eerdere editie (seizoen 2017/2018) van Top of the Mountains concert – Foto: ischgl.com

Opening Galtür, See en Kappl

Ischgl is dus het eerste gebied van het grote Silvretta Arena Ischgl – Samnaun dat de deuren opent. De andere, iets kleinere gebieden, openen op de volgende data de deuren:

 • Galtür: 10 december 2021 – 22 april 2022  
 • Kappl: 17 december 2021 – 18 april 2022
 • See: 17 december 2021 – 18 april 2022
Foto: Ischgl.com

Coronaregels

Op de website van Ischgl staat duidelijk vermeld wat de regels omtrent corona zullen zijn ten tijde van het komende wintersportseizoen. Let op: deze regels kunnen aan verandering onderhevig zijn. Informeer je altijd voor het laatste nieuws op de website. Voor andere, Nederlandse, regels verwijzen we je naar het RIVM. Voor de laatste coronasituatie in Oostenrijk kun je hier terecht.

Het drie stappenplan. Dit is de “routekaart” die iets zegt over de bezetting van de intensive care in heel Oostenrijk.

 • Niveau 1: Momenteel geldig *
 • Niveau 2: Vanaf 7 dagen na  overschrijding van de bedbezetting op de intensive care van 15% in heel Oostenrijk (300 bedden)
 • Niveau 3: Vanaf 7 dagen na  overschrijding van de bedbezetting op de intensive care van 20% in heel Oostenrijk (400 bedden)

  * per 21-09-2021

De belangrijkste regels:

 • 3-G regel: herstel, getest, ingeënt als toelatingseisen
 • Mond- en neusbescherming / FFP2 masker  waar het nodig is
 • Aanmeldingsplicht horeca

Lees ook:

Hoofdfoto: Ischgl.com

(Visited 121 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.