Aberg © Claudia Ziegler


 

Op 25 november a.s. opent Ischgl de deuren. Dat doen ze traditiegetrouw met het befaamde “Top of the Mountains” concert waar dit jaar twee Italiaanse acts op het podium zullen staan. Daarnaast streeft Ischgl er naar om het veiligste gebied van het Alpengebied te worden, aldus Alexander von der Thannen, voorzitter van de toeristische vereniging Paznaun – Ischgl

De lokale politiek kondigde vorig jaar een koerswijziging aan voor het skigebied. “Meer kwaliteit” moet in de toekomst op de voorgrond staan, maar er moet minder feesttoerisme zijn. Het “nieuwe Ischgl” zal waarschijnlijk pas dit seizoen worden uitgeprobeerd – omdat de skiliften het hele afgelopen seizoen stil hebben gestaan.

Grote investeringen in veiligheid en hygiëne

In 2020 is 700.000 euro geïnvesteerd in hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. “We hebben nieuwe “intelligente” camerasystemen geïnstalleerd op de drie belangrijke liften in Ischgl, die de wachttijden in de wachtruimtes optimaliseren door middel van dichtheidsmetingen en mobiliteitsanalyses”, aldus Günther Zangerl en Markus Walser, de bestuursleden van Silvrettaseilbahn AG.

De verkorte wachttijden zouden realtime op de smartphone worden weergegeven. Alle kabelbaancabines worden gedesinfecteerd met behulp van koude vernevelaars om 99,99 procent van de virussen, bacteriën en sporen in de kabelbaancabines te elimineren. Dezelfde methode wordt ook dagelijks gebruikt in de skibussen, maar ook in sportwinkels, skidepots, toiletten, liftcabines en de EHBO-posten. De officiële regeling voor landelijke regels voor de winterski-activiteiten van dit jaar is nog in behandeling. “Er wordt aangenomen dat de 3G-regel (getest, gevaccineerd of hersteld) van toepassing zal zijn op ski-activiteiten en dat een FFP2-masker vereist zal zijn in ieder geval voor kabelbaancabines en in gesloten wachtruimtes (bijv. in de lokettenzaal)”. Dit zal strak gemonitord worden.

Top of the Mountain

Het jaarlijkse concert dat de opening vormt van het seizoen in Ischgl vindt ook dit jaar weer plaats. Op 27 november treden dan Il Volo en Alice op. Il Volo zijn drie Italiaanse zangers die ooit begonnen zijn op een talentenjacht, maar ondertussen verkopen ze als een malle. Overal uitverkochte shows, gouden platen en talloze records. Alice timmert al lang aan de weg; zij startte haar carrière in 1981 en toert nog steeds rond.

Bron: orf. at | Ischgl.at | Hoofdfoto: Nick Slabbers

Lees ook:

(Visited 226 times, 1 visits today)