Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Met behulp van camera’s wordt afstand tussen mensen in de gaten gehouden

Door Ilse Nijhof | Foto: © TVB Paznaun – Ischgl

I

schgl is druk bezig met de gezondheid en veiligheid van de gasten, personeel en lokale bevolking voor het komende winterseizoen. Zo presenteerden ze in augustus al details over de gezondheidsstandaards en veiligheidsmaatregelen en maken ze nu bekend flink te investeren in de nieuwste technologie voor een veilige vakantie beleving.

700.000 euro voor hygiëne- en veiligheidsvoorzieningen

De Silvrettaseilbahn AG investeerde de afgelopen weken zo’n €700.000 in hygiëne- en veiligheidsvoorzieningen. Een nieuw ontwikkeld camerasysteem zal worden gebruikt in de wachtrijzones van de drie liften. Met dit systeem kan er snel ingegrepen worden wanneer groepen mensen te dicht bij elkaar staan. Daarnaast voorspelt het systeem wachttijden bij de drie liften die meteen gedeeld kan worden met de gasten. Ook zal er gebruik worden gemaakt van koude vernevelaars voor de regelmatige desinfectie. Deze vernevelaars elimineren 99,99% van de bacteriën, sporen en virussen. Er worden gratis col-sjaals uitgedeeld bij de aanschaf van een liftticket, die kunnen dienen als mond- en neusbescherming.

Nieuwe app en uitbreiding testsysteem

In samenwerking met de skigebieden van de dorpen in het Paznaundal heeft de Tourism Board Paznaun – Ischgl een nieuwe app ontwikkeld. Gasten in restaurants kunnen zich met deze app registreren en reserveren. Uiteraard wordt aangeraden om daarnaast de landelijke Stopp-Corona-App te blijven gebruiken.

Ook wordt er momenteel gewerkt aan trainingen in de accommodaties en uitbreiding van het testsysteem dat de hele winter beschikbaar is. De autoriteiten hebben in augustus al laten blijken achter de landelijke maatregelen te staan om infecties vroegtijdig op te sporen. De continue riooltesten zijn een initiatief van de deelstaat Tirol en passen goed bij het streven om een van de veiligste bestemmingen van het Alpengebied te worden.

© TVB Paznaun – Ischgl

Geen openingsconcert

Waar normaal groots wordt uitgepakt bij de eerste skidag vindt de opening dit jaar plaats zonder evenementen. Ook door de après-ski in de bekende vorm is een streep gehaald. Er mag alleen zittend eten en drinken genuttigd worden, zowel binnen als buiten.

Alcoholverbod voor openbare plaatsen

Naast het après-ski verbod zal er waarschijnlijk ook een alcoholverbod voor openbare plaatsen komen. Deze is momenteel nog in ontwikkeling maar zal zowel op het terrein van de Silvrettaseilbahn AG als in de dorpsstraten gelden. Dit initiatief van de gemeente kan rekenen op steun van de Tourism Board Paznaun – Ischgl en de Silvrettaseilbahn AG. We stellen ons bijzondere skigebied, dat zich helemaal uitstrekt tot het Zwitserse Samnaun, en de kwaliteit van ons aanbod centraal “, aldus Alexander von der Thannen en Markus Walser.

De overige maatregelen die waren opgesteld voor heel Oostenrijk vind je hier

(Visited 258 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer