Met behulp van camera’s wordt afstand tussen mensen in de gaten gehouden

Door Ilse Nijhof | Foto: © TVB Paznaun – Ischgl

I

schgl is druk bezig met de gezondheid en veiligheid van de gasten, personeel en lokale bevolking voor het komende winterseizoen. Zo presenteerden ze in augustus al details over de gezondheidsstandaards en veiligheidsmaatregelen en maken ze nu bekend flink te investeren in de nieuwste technologie voor een veilige vakantie beleving.

700.000 euro voor hygiëne- en veiligheidsvoorzieningen

De Silvrettaseilbahn AG investeerde de afgelopen weken zo’n €700.000 in hygiëne- en veiligheidsvoorzieningen. Een nieuw ontwikkeld camerasysteem zal worden gebruikt in de wachtrijzones van de drie liften. Met dit systeem kan er snel ingegrepen worden wanneer groepen mensen te dicht bij elkaar staan. Daarnaast voorspelt het systeem wachttijden bij de drie liften die meteen gedeeld kan worden met de gasten. Ook zal er gebruik worden gemaakt van koude vernevelaars voor de regelmatige desinfectie. Deze vernevelaars elimineren 99,99% van de bacteriën, sporen en virussen. Er worden gratis col-sjaals uitgedeeld bij de aanschaf van een liftticket, die kunnen dienen als mond- en neusbescherming.

Nieuwe app en uitbreiding testsysteem

In samenwerking met de skigebieden van de dorpen in het Paznaundal heeft de Tourism Board Paznaun – Ischgl een nieuwe app ontwikkeld. Gasten in restaurants kunnen zich met deze app registreren en reserveren. Uiteraard wordt aangeraden om daarnaast de landelijke Stopp-Corona-App te blijven gebruiken.

Ook wordt er momenteel gewerkt aan trainingen in de accommodaties en uitbreiding van het testsysteem dat de hele winter beschikbaar is. De autoriteiten hebben in augustus al laten blijken achter de landelijke maatregelen te staan om infecties vroegtijdig op te sporen. De continue riooltesten zijn een initiatief van de deelstaat Tirol en passen goed bij het streven om een van de veiligste bestemmingen van het Alpengebied te worden.

© TVB Paznaun – Ischgl

Geen openingsconcert

Waar normaal groots wordt uitgepakt bij de eerste skidag vindt de opening dit jaar plaats zonder evenementen. Ook door de après-ski in de bekende vorm is een streep gehaald. Er mag alleen zittend eten en drinken genuttigd worden, zowel binnen als buiten.

Alcoholverbod voor openbare plaatsen

Naast het après-ski verbod zal er waarschijnlijk ook een alcoholverbod voor openbare plaatsen komen. Deze is momenteel nog in ontwikkeling maar zal zowel op het terrein van de Silvrettaseilbahn AG als in de dorpsstraten gelden. Dit initiatief van de gemeente kan rekenen op steun van de Tourism Board Paznaun – Ischgl en de Silvrettaseilbahn AG. We stellen ons bijzondere skigebied, dat zich helemaal uitstrekt tot het Zwitserse Samnaun, en de kwaliteit van ons aanbod centraal “, aldus Alexander von der Thannen en Markus Walser.

De overige maatregelen die waren opgesteld voor heel Oostenrijk vind je hier

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer