advertentie
Ski Safari

Je ziet het overal in skigebied Kitzski: Kitzski is in 2013, 2014, 2015, 2016 én 2017 gekozen tot beste skigebied ter wereld door de website skiresort.de. Hoe betrouwbaar is dit? Hierbij mijn mening als ervaren snowboarder.

“Ik heb vele Range Rovers en Porsche Cayennes zien rijden”

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Snowrepublic – Kitzski Oostenrijk

Skigebied Kitzski (algemene informatie)

Het gebied Kitzski bestaat uit twee skioorden: Kitzbühel en Kirchberg. De twee delen zijn verbonden middels de grote 3S-Gondellift. In totaal is er 215 kilometer piste, 54 gondels en liften (variërend van modern tot en met oud spul).

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Snowrepublic – Kitzski Oostenrijk

Het dorp Kitzbühel

Kitzbühel is echt een groot, mooi dorp en staat voor mij gelijk aan luxe. Je ziet het met name aan de auto’s die er rondrijden. Ik heb vele Range Rovers en Porsche Cayennes zien rondrijden. Ook de dure boetieks bevestigen de meer vermogende doelgroep. Toch is het mogelijk om ‘gewoon’ boodschappen te doen bij normale supermarkten tegen normale prijzen en zijn er vele betaalbare restaurants beschikbaar. Het is dus niet alleen op de rijkeren gericht. Langs de piste kan je overigens ook voor normale wintersportprijzen eten en drinken.

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk

Het aller-allerbeste?

Ondertussen heb ik, als redelijk ervaren snowboarder, al diverse gebieden mogen bezoeken. Als je vaker op wintersport gaat naar verschillende gebieden, dan leer je jouw eigen wensen steeds beter kennen en kan je gebieden met elkaar gaan vergelijken. Ik heb voordat ik naar Kitzski toeging diverse positieve verhalen gelezen en ook uit mijn privé-netwerk heb ik ook positieve referenties ontvangen.

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Stoere foto!
Snowrepublic – Kitzski Oostenrijk

Ik heb 6 dagen mogen snowboarden en ik moet helaas aangegeven dat ik het helemaal niet zo’n fantastisch gebied vind. In ieder geval niet het beste ter wereld. Dit komt met name door de vele verbindingstukken die voor snowboarders gewoon niet ideaal zijn. Ik heb dus het een en ander moeten lopen. Het gebied heeft daarnaast relatief veel blauwe pistes (die behoorlijk vlak zijn) en de rode pistes neigen nogal eens naar blauw. Hierdoor denk ik dat het skigebied met name voor meer beginnende skiërs ideaal is. Ik zeg daarom ook zeker niet dat het een slecht gebied is of dat ik het niet naar mijn zin heb gehad, maar als ervaren snowboarder zoek ik het liever in een ander gebied. En zeker door de hoge verwachting die ze creëren, had ik er gewoon iets meer van verwacht. Overigens vond ik de uitzichten op de toppen van de bergen echt fantastisch! Hoe vaak ik ook op wintersport ga, hier kan ik eindeloos van blijven genieten.

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Off Piste in Kitzski (Oostenrijk)

Mijn favoriete afdaling waar ik enorm van genoten heb, is de rode afdaling 60 (naar Jochberg). Deze afdaling is overigens niet steil. Het is juist een heerlijk brede piste waar je lekker snelheid kan maken. Een echte aanrader wat mij betreft!

Wellicht was ik positiever geweest als ik wat korter was gegaan (bijvoorbeeld een dag of drie), maar ik ben ervan overtuigd dat het voor een snowboarder gewoon geen ideaal gebied is.

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Snowrepublic – Kitzski Oostenrijk

Relevante website: kitzski.nl


Drone yourself in: Kitzbühel per helitaxi

Resterkogel Kitzbühel geopend onder zomerse omstandigheden

Ultieme uitdaging voor de kilometervreter: 2750 kilometer aan piste

 

 

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland