Is Kitzski het beste skigebied ter wereld?

Door Matthijs van der Pol

Je ziet het overal in skigebied Kitzski: Kitzski is in 2013, 2014, 2015, 2016 én 2017 gekozen tot beste skigebied ter wereld door de website skiresort.de. Hoe betrouwbaar is dit? Hierbij mijn mening als ervaren snowboarder.

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Snowrepublic – Kitzski Oostenrijk

Het skigebied Kitzski

Het gebied Kitzski bestaat uit twee skioorden: Kitzbühel en Kirchberg. De twee delen zijn verbonden middels de grote 3S-Gondellift. In totaal is er 215 kilometer piste, 54 gondels en liften (variërend van zeer modern tot authentieke producten).

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Snowrepublic – Kitzski Oostenrijk

Het dorp Kitzbühel

Kitzbühel is echt een groot, mooi dorp en staat voor mij gelijk aan luxe. Je ziet het met name aan de auto’s die er rondrijden. Ik heb vele Range Rovers en Porsche Cayennes zien rondrijden. Ook de dure boetieks bevestigen de meer vermogende doelgroep. Toch is het mogelijk om ‘gewoon’ boodschappen te doen bij normale supermarkten tegen normale prijzen en zijn er vele betaalbare restaurants beschikbaar. Het is dus niet alleen op de rijkeren gericht. Langs de piste kan je overigens ook voor normale wintersportprijzen eten en drinken.

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk

Niet ideaal voor ervaren snowboarders

Ondertussen heb ik, als redelijk ervaren snowboarder, al diverse gebieden mogen bezoeken. Als je vaker op wintersport gaat naar verschillende gebieden, dan leer je jouw eigen wensen steeds beter kennen en kan je gebieden met elkaar gaan vergelijken. Ik heb voordat ik naar Kitzski toeging diverse positieve verhalen gelezen en ook uit mijn privé-netwerk heb ik ook enthousiaste referenties ontvangen.

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Stoere foto!
Snowrepublic – Kitzski Oostenrijk

Ik heb zes dagen mogen snowboarden en ik moet aangegeven dat ik het gebied niet ideaal vind voor snowboarders. In ieder geval niet het beste ter wereld. Dit komt met name door de vele vlakke stukken die voor snowboarders gewoon niet ideaal zijn. Het gebied heeft daarnaast relatief veel blauwe pistes die behoorlijk vlak zijn en ook de rode pistes neigen nogal eens naar blauw.

Overigens vond ik de uitzichten op de toppen van de bergen echt fantastisch!

Hierdoor denk ik dat het skigebied met name voor meer beginnende skiërs ideaal is. Overigens vond ik de uitzichten op de toppen van de bergen echt fantastisch! Hoe vaak ik ook op wintersport ga, hier kan ik eindeloos van blijven genieten.

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Off Piste in Kitzski (Oostenrijk)

Mijn favoriete afdaling is de rode afdaling 60 (naar Jochberg). Deze afdaling is overigens niet steil. Het is juist een heerlijk brede piste waar je lekker snelheid kan maken. Een echte aanrader wat mij betreft!

Snowrepublic - Kitzski Oostenrijk
Snowrepublic – Kitzski Oostenrijk

Meer informatie vind je op: www.kitzbueheler-alpen.com/nl/


 

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer