Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vorig jaar heb ik een mooie persreis mogen maken naar het Oostenrijkse Hochkönig. Hochkönig is een van de vijf skigebieden in het grote skigebied ski amadé. Omdat de wintersport mij vorig jaar zo goed is bevallen, ben ik dit jaar met vrienden teruggekeerd.

Uitzicht Hochkönig (ski amadé)
Uitzicht Hochkönig (ski amadé)

Hochkönig

Wij sliepen in het kleine dorp Maria Alm waar ik vorig jaar ook sliep. Dit is (zonder stops en vertraging) zo’n 10 uur rijden van Utrecht vandaan. In het dorp heb je alles wat je nodig hebt, zoals hotels, restaurants, twee supermarkten en twee après ski mogelijkheden. Het is overigens geen feestdorp. 

Het skigebied Hochkönig bestaat uit 112 kilometer piste. Wat ik heerlijk vind, zijn de enorm brede pistes met veel rood en blauw. Echt iedereen kan zich hier vermaken. Door de moderne liften, kun jij jezelf tevens snel verplaatsen.

Uitzicht Hochkönig (ski amadé)
Uitzicht Hochkönig (ski amadé)

Hochkönig is één van de vijf skigebieden in Ski amadé, wat bestaat uit 760 kilometer aan piste. Met jouw skipas heb je toegang tot alle vijf de gebieden. Ik was vijf dagen op vakantie en heb mezelf prima kunnen vermaken in Hochkönig, maar als ik nog een dag langer was gebleven, dan was ik zeker ook een van de andere gebieden gaan verkennen.

Het toerisme heeft diverse enkele hele leuke activiteiten opgezet, onder ander het Made my day pakket waarbij je bij vijf berghutten langs de bekende route (zie onder) een hapje en drankje nuttigt. Dit heb ik vorig jaar mogen doen en kun je teruglezen deze verslagen:

Hochkönigtour

Je kunt gratis parkeren bij de skipistes en Maria Alm is gelegen aan het meest oostelijke punt van het skigebied. Waar veel skigebieden vaak een aantal bergen hebben met meerdere mogelijke afdalingen per berg, is Hochkönig een gebied waar je vooral goed één route kunt volgen: de bekende Hochkönigtour. Dit is een tour waarbij je langs zes bergpieken komt, 35 kilometer piste kunt afleggen op een dag zonder van je snowboard af te hoeven stappen door langzame verbindingstukken en 7.500 hoogtemeters.

Een van de drie Selfies: Hochkönig (ski amadé)
Een van de drie Selfies: Hochkönig (ski amadé)

Richting het westen volg je de gele borden en richting het oosten (onze terugreis) volg je gewoon de oranje borden. Je hebt in principe geen kaart nodig, neem je geen enkele keer hetzelfde liftje en/of dezelfde afdaling en kunt ‘gewoon lekker gaan’. Dit vond ik echt ideaal. Langs deze route kun je overigens op drie punten een selfie maken op prachtige bergpieken met panoramische uitzichten. Deze foto’s kun je later die dag gratis downloaden.

Meer informatie: klik HIER

Eten langs de piste

Wat ik als Bourgondiër geweldig vind, zijn specifiek twee berghutten langs de piste waar je heerlijk kunt eten. Deze restaurants zien er enerzijds prachtig uit, presenteren hun eten bijzonder mooi en serveren ook nog eens heerlijk eten.

Tip 1: Die Deantnerin (halverwege bij Dienter aan de westkant)

Bron: deantnerin.at
Die Deantnerin – Bron: deantnerin.at
Bron: deantnerin.at
Die Deantnerin – Bron: deantnerin.at

Tips 2: Tom Almhütte (bij Maria Alm aan de top)

Tip om te slapen met groepen / families:

(Visited 443 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer