Wintersport is leuk, sterker nog het is hartstikke leuk. (Bijna) iedereen is op vakantie, iedereen is vrolijk en relaxt, een groot feest. Is er dan werkelijk niets wat ook maar een klein beetje minder leuk is? Tuurlijk wel. Ik heb mijn top 10 ergernissen op en om de piste op een rijtje gezet.

skiërs met de ski’s over de schouders die zich zomaar ineens omdraaien

1. Skiërs die altijd moeite lijken te hebben met het dragen van hun ski’s.

Het kan komen omdat ik zelf een snowboarder ben, maar het valt mij op dat skiërs grote moeite hebben met het dragen van de ski’s. En dan bedoel ik vooral die skiërs met de ski’s over de schouders die zich zomaar ineens omdraaien waardoor je bijna een tik voor je hoofd krijgt.

2. Vooral voor de snowboarders onder ons: klunen

De onverwachtse vlakke stukken in een piste waar je net te weinig vaart hebt.
Snowboard af, snowboard aan, stukje lopen, het blijft vervelend.

3. Inhakend op bovenstaande: skiërs overal, maar niemand die je een stok aanbiedt als je aan het klunen bent

Helemaal frustrerend als je er echt bijna bent en nog maar een klein zetje nodig hebt. Maar nee hoor, iedereen glijdt vrolijk voorbij en jij moet je board helaas toch nog af doen om bij dat laatste stukje te komen. Eigenlijk zouden hier gewoon verkeersborden moeten komen om het verplicht te maken. Wie is het hier mee eens?

Eigenlijk zouden hier gewoon verkeersborden moeten komen om het verplicht te maken

4. Met z’n allen in een stoeltjeslift, vooral als je in het midden zit

Ook deze is weer gebaseerd op mijn ervaring als snowboarder. Sta je met een stuk of 4 man netjes te wachten voor de poortjes, opgelucht dat niet alle plekken bezet zijn. Komen er snel nog 2 man aan die zich nog net door de poortjes weten te wurmen. En daar zit je dan met z’n allen, alvast nadenkend over hoe je hier heel uit gaat komen.

5. Sleepliftjes die in het begin een enorme snelheid hebben

Ken je ze? Van die liftjes die beginnen met een enorme schok waardoor je moeite hebt om op beide benen te blijven staan. Ik ben altijd blij als ik zo’n lift weer overleefd heb.

6. Skiërs of snowboarders die in het midden van de piste besluiten uit te rusten

Helemaal als ze met een grote groep zijn. En ligt het aan mij of besluiten ze altijd stil te staan na een grote bocht waardoor je het niet ziet aankomen? Het verbaast mij dat er niet meer ongelukken mee gebeuren. Stilstaan aan de zijkant is toch veel logischer?

7. Wachtrijen voor de lift

Doordat ik het voorrecht heb om buiten de vakanties op wintersport te kunnen gaan heb ik hier gelukkig niet veel mee te maken. Maar het blijft vervelend.

ergernis
Wachtrijen voor de lift

Kan je niet wachten om op de piste te kunnen staan zal je eerst toch even de rij moeten doorstaan.

8. Die leuke smalle bergpaadjes waar iemand net besluit stil te gaan staan waardoor je bijna in de afgrond smakt

Of waar iemand elke keer besluit bochten te maken als jij op het punt staat ze in te halen. Want ja, eventjes achter iemand aan skiën die slomer gaat is niet erg. Maar als je hele piste zo eruit ziet wil je die toch even inhalen.

9. Kletsende groepen aan het eind van de lift

Wil je net het anker van de lift weggooien, hebben meerdere families besloten dat het dé ideale plek is om bij te kletsen waardoor je alle uitwijkmanoeuvres uit de kast moet halen. Gewoon niet handig.

10. Voorkruipen in de lift

Iedereen staat netjes te wachten op zijn beurt, komt er toch nog iemand via de zijkanten die snel voor kruipt. En dan vooral die skiërs die hun stokken precies voor (of zelfs op) jouw ski of board prikken waardoor je er ook met geen mogelijkheid meer langs kan.

Gelukkig wegen al die ergernissen bij lange na niet op tegen het plezier van wintersport. Wat zijn jouw ergernissen?

(Visited 409 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.