advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Het iglodorp ‘Alpeniglu’ in Hochbrixen -bovenaan de gondel vanuit Brixen– is zo langzamerhand een begrip. Elk jaar wordt er weer een aantal iglo’s gebouwd, waarbij je er in enkele kunt overnachten. Ook is er altijd een bar en een restaurant bij. Maar dat niet alleen: er worden ook diverse evenementen georganiseerd.

Openingsparty 5 januari 2018

De officiële opening van het dorp! Er is de afgelopen periode weer druk gewerkt aan de bouw van de iglo’s en dat moet gevierd worden. Je bent vanaf 7 uur ’s avonds welkom voor een drankje én natuurlijk een dansje, want er draait een DJ om ervoor te zorgen dat niemand het koud krijgt.

Een druk bezochte Openingsparty!
Een druk bezochte Openingsparty!

Iceparty’s tijdens het seizoen

Omdat het eigenlijk altijd wel reden is voor een feestje, wordt er gedurende het seizoen een aantal keer een feest georganiseerd, met muziek, DJ’s, een tentoonstelling van ijskunstwerken en meer. Het gaat altijd om de avond, van 19 uur tot 23 uur. Pak je agenda er dus maar even bij en schrijf de volgende data er vast in:

Ice Party 1      Dinsdag, 16.01.2018
Ice Party 2      Dinsdag, 30.01.2018
Ice Party 3      Dinsdag, 27.02.2018
Ice Party 4      Dinsdag, 06.03.2018

Proost!
Proost!

Bergfest op 13 februari 2018

Ook tijdens het Bergfest halverwege het seizoen is het feest, met als hoogtepunt een heuse vuurwerkshow midden op de berg. Je kunt dan van 6 uur tot 10 uur ’s avonds gratis met de gondel naar boven en weer terug. Wil je naar de Eisbar, dan kost je dat 3 euro entree. Overigens is de SkiWelt Hütte, die praktisch naast het iglodorp staat, deze avond ook open voor diner.

Vuurwerk tijdens het BergfestVuurwerk tijdens het BergfestWeten hoe het iglodorp eruit ziet en wat er te beleven valt? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Meer weten of een nachtje boeken? Kijk op de site van Alpeniglu.

Overigens zijn er meer plaatsen waar je in iglo’s kunt overnachten. Zo schreven we pasgeleden al over Igloo Village, waarbij je op verschillende plekken een koude nacht kunt doorbrengen.


Lees hier alle artikelen over wintersport in Oostenrijk


 

advertentie