advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Is dit dé nieuwe après-ski hit van DJ Ötzi?

Door: Saskia Smulders

Ieder jaar worden er nieuwe après-ski hits uitgebracht die allemaal mee strijden om dé après-ski hit van 2019 te worden. Binnenkort komen we met een lijst van après-ski nummers die je tijdens het komende seizoen zeker gaat horen. Maar we willen je nu alvast een grote kanshebber presenteren, gezongen door een oude bekende.

Bella Ciao

Wie de Netflix hitserie “La Casa de Papel” (een absolute aanrader!) heeft gezien kent het nummer wat gezongen wordt door de Professor en Berlijn.

Het nummer werd al in 1919 op de plaat gezet. Het nummer was destijds een verzet tegen het fascisme en nationaalsocialisme. Intussen zijn er al vele versies opgenomen, waaronder deze versie.

DJ Ötzi
DJ Ötzi | Foto: DJOetzi.at

Andere après-ski uitvoeringen

Het nummer is inmiddels opgepakt door vele andere artiesten en omgetoverd tot après-skinummers. Zoals deze van Axel Fisher (bekend van Traum von Amsterdam) die tijdens de Oktoberfesten al vaak te horen was.

en ook Nederlandse artiesten laten zich niet onbetuigd, zoals deze uitvoering van Pater Moeskroen.

Over DJ Ötzi

DJ Ötzi is de artiestennaam van Gerry (Gerhard) Friedle (1971). Hij brak in 1999 door met “Anton Aus Tirol”. Dit werd niet alleen een hit in Oostenrijk, maar ook in Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, België, Luxemburg en Nederland. Daarna volgden vele andere hits waaronder “Einen Stern” en “Hey Baby”. DJ Ötzi treedt ook regelmatig op met André Rieu.

De DJ heeft het witte mutsje als handelsmerk; waarom is niet helemaal bekend. Wat wél bekend is, is dat hij uitgeroepen is als meest succesvolle Oostenrijkse artiest.

Hoofdfoto: djoetzi.at


Lees hier alles over après-ski op Snowrepublic.nl


 

advertentie

2 REACTIES

  1. Goh, nu maakt iedereen ineens een versie van dit nummer: Axel Fisher (traum von Amsterdam) heeft al een populaire versie gemaakt die veelvuldig te horen was op de oktoberfesten. Ook pater moeskroen heeft er eentje gemaakt…(leuk voor de nederlandstalige après-ski). Het liedje wordt nu helemaal uitgemolken, origineel is anders.

    • Hoi Ron, dank voor je reactie. Ik zet die van Axel Fisher en Pater Moeskroen er ook even bij. Ja, het origineel is totaal anders, maar natuurlijk in een andere tijd gemaakt.

Comments are closed.