Hoe ziet een ideale dag in het hoogste wintersportdorp van Europa eruit? Wij geven je wat inspiratie. 

Zoek deze winter écht de hoogte op en geniet van een vakantie in Val Thorens. Het hoogste wintersportdorp van Europa ligt op 2300 meter hoogte. Dankzij z’n unieke locatie en de uitzonderlijke sneeuwval kun je non-stop skiën van 20 november 2021 tot 8 mei 2022. Het is de eerste wintersportbestemming die de pistes opent en de laatste die sluit. Met de directe verbindingen aan het skigebied Les 3 Vallées, grootste skigebied ter wereld, zijn je wintersportmogelijkheden eindeloos. Dit is voor jou misschien wel dé ideale bestemming voor een wintersportvakantie, met een mix van lange actieve dagen in de bergen en ontspanning daarna. 

De pistes rondom Val Thorens

Accommodaties in Val Thorens

Je vindt alle types accommodatie in Val Thorens, van basic residenties tot appartementen met  high-end kwaliteit. In de vele hotels vind je alle comfort na een mooie dag op de pistes. Een aantal accommodaties zijn buitengewoon geschikt voor wintervakanties met de hele familie. 

Hotel Altapura, Val Thorens

Zo kan je bijvoorbeeld terecht in 5-sterren hotel Altapura, waar je de kamers met een ‘cocooning’ sfeer, de typische Scandinavisch chic stijl hebben. Uiteraard met uitzicht op de besneeuwde toppen. Ook vindt je hier een panoramisch terras en een verwarmd buitenzwembad. In Altapura vind je een echt warm nest voor jou en je gezin. 

Hotel Le Val Thorens, Val Thorens

Nog centraler, gelegen aan de Place Caron, vind je het 4-sterrenhotel Le Val Thorens, dat afgelopen zomer volledig is gerenoveerd. De stijl van dit hotel kun je beschrijven als ‘hedendaags’ en ‘retro’. Het is een van de eerste gebouwen die gebouwd werden in Val Thorens. Je slaapt hier in een van tachtig kamers en hebt keuze uit twee restaurants.

Een panoramisch terras is verbonden is met de bar en creëert zo een ‘open space’. Vind je het buiten nog net iets te koud? Geniet dan van het enorme verwarmde binnenzwembad of bezoek de spa. 

Hoe ziet die ideale dag in Val Thorens er uit? 

Na een verkwikkende nacht start de dag voor zonsopgang. Met toerski’s of sneeuwschoenen trek je de besneeuwde bergen in, met de eerste zonnestralen als enige gezelschap. Na die inspanning is het tijd voor een eerste moment van ontspanning. Je hebt het ontbijt meer dan verdiend en kan hiervan rustig genieten in Chalet du Caribou, een bergrestaurant op de piste. Vol nieuwe energie trek je je ski’s aan en geniet je van de afdaling.

Op deze dag draait het helemaal om het ontdekken van het skigebied. Van Cime Caron tot de top van Boismint, tussendoor even langs Plein Sud, De liften brengen je steeds weer naar een hoger niveau. 

De eerste afdaling van de dag

‘s Middags is het tijd voor een lunchpauze. En wat is dan beter dan een zonnig terras om weer op krachten te komen? Een verplichte stop is Chalet des 2 Lacs, waar chef Josselin Jeanblanc je zijn lievelingsgerecht aanbeveelt: een stoofpotje van “Orechiette Garofalo”, pasta met een lokale kaas en hesp met truffel. 

In de namiddag doe je het wat kalmer aan. Massage, hammam, sauna, jacuzzi, zwemmen… Zie je het al voor je? Meerdere accommodaties zijn uitgerust met een spa. Voldoende mogelijkheden dus om te ontspannen en na te genieten van een dag in de bergen. 

Een zonovergoten Val Thorens

Om af te sluiten is er een après-ski in vele vormen, aan jou de keuze. Vieruurtje met een warme chocolademelk en wafels in Belleville Diner? Gezellig cocktails drinken voor de haard van Hôtel Val Thorens? Zin in een privé concert in hotel Fahrenheit 7? Alles kan! De dag kun je goed afsluiten in het nieuwe restaurant M*, in het viersterrenhotel Le Marielle.


Je merkt het, de dagen in Val Thorens zijn goed gevuld, maar jij bepaalt altijd zelf hoe jouw perfecte programma eruit ziet. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een wintersport in Val Thorens en de beschikbaarheid van de accommodaties checken? Ga dan naar www.valthorens.com/nl/