Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Innsbruck heeft een eigen berg: de Nordkette. En dat is niet zomaar een berg, maar een ware “belevenis-berg”. Je vindt de Nordkette aan de rand van het centrum waar de berg boven het culturele centrum uittorent. De Nordkette heeft als special “feature”: Een van Europa’s steilste pistes van maar liefst 70% voor echte adrenaline junkies en een funpark voor snowboarders, compleet met iglo-bar. Maar ook voor natuurliefhebbers is de Nordkette een speelplaats.

Je kunt eenvoudig de berg op direct vanuit de stad met de Nordkettebaan. Reporter Sandra nam een kijkje voor je. 

utizicht nordkette
Panorama uitzicht. Eigen foto Sandra de Moor, snowrepublic.nl

De berg heeft als bijnaam: “Alpine avonturen speelplaats” … dus leef je uit!

De Nordkette heeft als bijnaam “De alpine avonturen speelplaats” en dat is niet voor niks! Hier vindt je een aantal skipistes, wandelwegen en een adembenemend panoramapunt met zicht op de Karwendel (nationaal park). Ook is er een supervet freestyle park. We zetten de wintermogelijkheden voor je op een rijtje.

nordkette
De nordkettenbaan, met een uitzicht over de wolken en bergtoppen… eigen foto Sandra de Moor

De Nordkettebahn brengt je naar 2300 meter

Je kunt de Nordkette eenvoudig op door gebruik te maken van de Nordkettebahn: een kabelbaan die je binnen 20 minuten vanuit het centrum van Innsbruck naar boven brengt. Je komt langs een aantal stops en een overstappunt, waaronder die van de dierentuin (Alpine Zoo) die iets hoger gelegen op de berg ligt. Vanaf het hypermoderne tussenstation Hungerburg stap je over op een cabine die je naar de Seegrube brengt. De baan is al echt een avontuur op zich, want het is zo bijzonder om die enorme berg vanuit de stad op te gaan. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe dicht een skigebied bij het centrum te vinden is en dan toch een hoogte tot 2300 meter kan bieden!

Hadid, nordketten
Zaya Hadid’s ontwerp met glooiende lijnen, een contrast met de traditionele huizen eromheen. Eigen foto Sandra de Moor

Hungerburg is een modern tussenstation en een beroemd ontwerp van de architecte Zaha Hadid, die een aantal gebouwen in Innsbruck heeft ontworpen. Zij staat bekend om de ontwerpen met “curves”, zachte moderne ronde belijningen. We schreven al eerder over haar ontwerpen, zoals de skischans bij Innsbruck.

Panorama

Zodra je met de kabelbaan naar boven suist zie je het landschap veranderen en worden de bomen steeds witter en schaarser. Bovenop de berg wacht de beloning: een geweldig uitzicht over de majestueuze toppen van het gebergte rondom met heel ver beneden de stad, de rivier de Inn en een aantal herkenningspunten van de stad.

Zo hoog boven de wolken, op 2000 meter, voel je het zonnetje op je wangen.. en staat er een rij ligstoelen voor je klaar. Need we say more? Het uitzichtpunt heet niet voor niks: Cloud Nine

cloud nine, nordkette
Adembenemend (privé)uitzicht vanuit de ligstoelen bij Cloud Nine.., reporter Sandra , eigen foto.

Skiën

Boven op de berg aangekomen wachten een geweldig panorama en een waanzinnig skigebied. Bij de Seegrube kunnen zowel beginners al gevorderden terecht, maar sommige zoeken meer uitdaging en nemen de Hafelekar, die 300 meter hoger ligt. Dit is een absurd steile piste van maar liefst 70 procent en daarmee een van Europa’s steilste pistes! Hier kan je een freeride maken op 2300 meter op de Karinne. Adrenaline verzekerd.

nordkette alpine
de pistes op de Nordkette, eigen foto Sandra de Moor

Snowboarden

Boarders kunnen hun hart ophalen op het Nordkette Skylinepark. Hier vind je een aantal halfpipes en quarterpipe: de freestyle hemel . Na afloop kan je in Cloud 9 Iglu bar genieten van een party.

Technische info: Freeride lounge Nordkette, van 860 meter tot 2334 meter. 6 liften. 6,2 kilometer piste, 9,2 kilometer skiroute.


Voor meer informatie: Innsbruck.info: Nordkette


(Visited 305 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer