Innsbruck, de hoofdstad van Tirol en vijfde stad van Oostenrijk. Wij hebben voor jullie de beste plekken van deze stad op een rijtje gezet volgens Boris Textor, een Nederlandse ski-berggids die al zes jaar hier woont. Hij is een van de weinige Nederlandse UIAGM gediplomeerde berg- en skigidsen en gaat met iedereen die durft bij zomer of winter de gletsjer over.

Innsbruck
Patscherkofelbahn

Patscherkofel

Dit is dé spot voor professionele bergsport. Er is ook een gave bobslee- en rodelbaan en je vindt er de schans van Bergisel, deze is altijd onderdeel van het Vierschansentoernooi. 

Strudelcafe Kröll

Vlakbij het Gouden Dak ( een met goud bekleed dak op een van de Innsbrucks gebouwen), dé attractie van Innsbruck, vind je dit Strudelcafé. Een walhalla voor strudelfans! Er worden hier wel twintig soorten, zoet én hartige strudels gebakken. De favoriet is toch wel vier soorten Apfelstrudel op één bordje, smullen maar!

Apfelstrudel
Overheerlijke apfelstrudel

Nordkette

Dit berggebied is zo bijzonder omdat het zo dicht bij de stad ligt. De skilift en super moderne kabelbaan vertrekken direct vanuit het centrum. In de winter is het uiteraard een fijn skigebied maar in de zomer en herfst kun je er ook goed downhillbiken. Er zijn speciale tracks hiervoor aangelegd. Boven op de berg geniet je van een prachtig uitzicht over de stad Innsbruck.

Gasthof Buzihütte

Dit is een heel romantische plek om te gaan eten. Het is een chalet boven op de berg. In de zomer een mooi terras met uitkijk en in de winter heerlijk dineren bij kaarslicht en olielampen. Houd je van Käsespätzle en wienerschnitzel? Dan zit je hier helemaal goed! Wel reserveren van te voren want Buzihutte is erg geliefd.

Prachtig Seefeld

Seefeld

Luxe, koetsjes en lichtjes, dat is Seefeld. Een heel mooi skidorp in de buurt van Innsbruck. Het staat zelfs op de lijst van elf mooiste skiresorts van de Alpen. Prijsniveau ligt uiteraard wat hoger dan andere skidorpen, qua luxe kun je het vergelijken met Sankt Moritz en Davos.


Lees alle artikelen over wintersport in Oostenrijk


Bewaren

(Visited 956 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën