Indoor ski is de beste voorbereiding

Door: Saskia Smulders

Heb je geen zin in die dure lessen tijdens je wintersport? Dan heb ik een tip voor je: neem nu alvast lessen op een indoor ski- of rollerbaan. Een stuk goedkoper dan in de sneeuw én ook nog eens zeer effectief. Onlangs nam ik zelf weer ‘ns een paar snowboardlessen op de indoorskibaan in Den Bosch.

Draaiende hellingen

Een beetje gespannen rijd ik naar het indoorskicentrum in Den Bosch. Daar beschikken ze over twee draaiende hellingen die ze naar believen harder en zachter kunnen zetten. Ik meld me aan en ga mijn eigen snowboardschoenen aantrekken. Ze hebben er overigens voldoende materiaal, maar niets zit zo lekker als mijn eigen snowboardschoenen natuurlijk. Gewapend met kniebeschermers loop ik richting de baan. Daar staan mijn mede-cursisten al te wachten.

Veel kilometers, veel rendement

Op een indoor skibaan heb je veel rendement en maak je  veel kilometers. Je skiet immers op een oneindige piste en raakt geen tijd kwijt met het wachten op de lift en het er in zitten. Daarom les je in shifts van 10 minuten omdat het anders fysiek te zwaar wordt. Als ik van de baan kom gaat er een mede-cursist op z’n ski’s op.

Rob, de leraar, brengt me even terug bij de beginselen van het snowboarden en volgens hem sta ik als een echte Nederlander op mijn board: veel te rechtop, met name in de backside. Dus hup, zakken door de knieën, billen naar achter en in de poephouding. Voel de achterkant van je bindingen maar in je benen. Uhh…dat is makkelijker gezegd dan gedaan en ik voel me weer een beginneling. Zeker als ik in de grote spiegel kijk die voor de baan geplaatst is….

Indoorski helling is lastiger

Ze zeggen ook dat het op een indoor skihelling lastiger is dan in de sneeuw en dat verklaart hopelijk ook waarom het niet heel goed gaat :-(. Ik val zelfs een keer bovenop mijn hoofd. Maar omdat de helling zacht is én zacht gaat is het niet ernstig en kan ik gewoon weer door.

Al met al is het voor mij goed om weer even terug naar de basistechniek te gaan en de dingen die je in de loop der jaren verkeerd hebt aangeleerd weer even bewust van te zijn en waar mogelijk af te leren.

Lees ook:

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer