Indoor ski is de beste voorbereiding

Door: Saskia Smulders

Heb je geen zin in die dure lessen tijdens je wintersport? Dan heb ik een tip voor je: neem nu alvast lessen op een indoor ski- of rollerbaan. Een stuk goedkoper dan in de sneeuw én ook nog eens zeer effectief. Onlangs nam ik zelf weer ‘ns een paar snowboardlessen op de indoorskibaan in Den Bosch.

Draaiende hellingen

Een beetje gespannen rijd ik naar het indoorskicentrum in Den Bosch. Daar beschikken ze over twee draaiende hellingen die ze naar believen harder en zachter kunnen zetten. Ik meld me aan en ga mijn eigen snowboardschoenen aantrekken. Ze hebben er overigens voldoende materiaal, maar niets zit zo lekker als mijn eigen snowboardschoenen natuurlijk. Gewapend met kniebeschermers loop ik richting de baan. Daar staan mijn mede-cursisten al te wachten.

Veel kilometers, veel rendement

Op een indoor skibaan heb je veel rendement en maak je  veel kilometers. Je skiet immers op een oneindige piste en raakt geen tijd kwijt met het wachten op de lift en het er in zitten. Daarom les je in shifts van 10 minuten omdat het anders fysiek te zwaar wordt. Als ik van de baan kom gaat er een mede-cursist op z’n ski’s op.

Rob, de leraar, brengt me even terug bij de beginselen van het snowboarden en volgens hem sta ik als een echte Nederlander op mijn board: veel te rechtop, met name in de backside. Dus hup, zakken door de knieën, billen naar achter en in de poephouding. Voel de achterkant van je bindingen maar in je benen. Uhh…dat is makkelijker gezegd dan gedaan en ik voel me weer een beginneling. Zeker als ik in de grote spiegel kijk die voor de baan geplaatst is….

Indoorski helling is lastiger

Ze zeggen ook dat het op een indoor skihelling lastiger is dan in de sneeuw en dat verklaart hopelijk ook waarom het niet heel goed gaat :-(. Ik val zelfs een keer bovenop mijn hoofd. Maar omdat de helling zacht is én zacht gaat is het niet ernstig en kan ik gewoon weer door.

Al met al is het voor mij goed om weer even terug naar de basistechniek te gaan en de dingen die je in de loop der jaren verkeerd hebt aangeleerd weer even bewust van te zijn en waar mogelijk af te leren.

Lees ook:

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer