Indoor ski is de beste voorbereiding

Door: Saskia Smulders

Heb je geen zin in die dure lessen tijdens je wintersport? Dan heb ik een tip voor je: neem nu alvast lessen op een indoor ski- of rollerbaan. Een stuk goedkoper dan in de sneeuw én ook nog eens zeer effectief. Onlangs nam ik zelf weer ‘ns een paar snowboardlessen op de indoorskibaan in Den Bosch.

Draaiende hellingen

Een beetje gespannen rijd ik naar het indoorskicentrum in Den Bosch. Daar beschikken ze over twee draaiende hellingen die ze naar believen harder en zachter kunnen zetten. Ik meld me aan en ga mijn eigen snowboardschoenen aantrekken. Ze hebben er overigens voldoende materiaal, maar niets zit zo lekker als mijn eigen snowboardschoenen natuurlijk. Gewapend met kniebeschermers loop ik richting de baan. Daar staan mijn mede-cursisten al te wachten.

Veel kilometers, veel rendement

Op een indoor skibaan heb je veel rendement en maak je  veel kilometers. Je skiet immers op een oneindige piste en raakt geen tijd kwijt met het wachten op de lift en het er in zitten. Daarom les je in shifts van 10 minuten omdat het anders fysiek te zwaar wordt. Als ik van de baan kom gaat er een mede-cursist op z’n ski’s op.

Rob, de leraar, brengt me even terug bij de beginselen van het snowboarden en volgens hem sta ik als een echte Nederlander op mijn board: veel te rechtop, met name in de backside. Dus hup, zakken door de knieën, billen naar achter en in de poephouding. Voel de achterkant van je bindingen maar in je benen. Uhh…dat is makkelijker gezegd dan gedaan en ik voel me weer een beginneling. Zeker als ik in de grote spiegel kijk die voor de baan geplaatst is….

Indoorski helling is lastiger

Ze zeggen ook dat het op een indoor skihelling lastiger is dan in de sneeuw en dat verklaart hopelijk ook waarom het niet heel goed gaat :-(. Ik val zelfs een keer bovenop mijn hoofd. Maar omdat de helling zacht is én zacht gaat is het niet ernstig en kan ik gewoon weer door.

Al met al is het voor mij goed om weer even terug naar de basistechniek te gaan en de dingen die je in de loop der jaren verkeerd hebt aangeleerd weer even bewust van te zijn en waar mogelijk af te leren.

Lees ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer