Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Indoor ski is de beste voorbereiding

Door: Saskia Smulders

Heb je geen zin in die dure lessen tijdens je wintersport? Dan heb ik een tip voor je: neem nu alvast lessen op een indoor ski- of rollerbaan. Een stuk goedkoper dan in de sneeuw én ook nog eens zeer effectief. Onlangs nam ik zelf weer ‘ns een paar snowboardlessen op de indoorskibaan in Den Bosch. 

Draaiende hellingen

Een beetje gespannen rijd ik naar het indoorskicentrum in Den Bosch. Daar beschikken ze over twee draaiende hellingen die ze naar believen harder en zachter kunnen zetten. Ik meld me aan en ga mijn eigen snowboardschoenen aantrekken. Ze hebben er overigens voldoende materiaal, maar niets zit zo lekker als mijn eigen snowboardschoenen natuurlijk. Gewapend met kniebeschermers loop ik richting de baan. Daar staan mijn mede-cursisten al te wachten.

Veel kilometers, veel rendement

Op een indoor skibaan heb je veel rendement en maak je  veel kilometers. Je skiet immers op een oneindige piste en raakt geen tijd kwijt met het wachten op de lift en het er in zitten. Daarom les je in shifts van 10 minuten omdat het anders fysiek te zwaar wordt. Als ik van de baan kom gaat er een mede-cursist op z’n ski’s op.

Rob, de leraar, brengt me even terug bij de beginselen van het snowboarden en volgens hem sta ik als een echte Nederlander op mijn board: veel te rechtop, met name in de backside. Dus hup, zakken door de knieën, billen naar achter en in de poephouding. Voel de achterkant van je bindingen maar in je benen. Uhh…dat is makkelijker gezegd dan gedaan en ik voel me weer een beginneling. Zeker als ik in de grote spiegel kijk die voor de baan geplaatst is….

Indoorski helling is lastiger

Ze zeggen ook dat het op een indoor skihelling lastiger is dan in de sneeuw en dat verklaart hopelijk ook waarom het niet heel goed gaat :-(. Ik val zelfs een keer bovenop mijn hoofd. Maar omdat de helling zacht is én zacht gaat is het niet ernstig en kan ik gewoon weer door.

Al met al is het voor mij goed om weer even terug naar de basistechniek te gaan en de dingen die je in de loop der jaren verkeerd hebt aangeleerd weer even bewust van te zijn en waar mogelijk af te leren.

Lees ook:

(Visited 1.529 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer