Indoor ski is de beste voorbereiding

Door: Saskia Smulders

Heb je geen zin in die dure lessen tijdens je wintersport? Dan heb ik een tip voor je: neem nu alvast lessen op een indoor ski- of rollerbaan. Een stuk goedkoper dan in de sneeuw én ook nog eens zeer effectief. Onlangs nam ik zelf weer ‘ns een paar snowboardlessen op de indoorskibaan in Den Bosch.

Draaiende hellingen

Een beetje gespannen rijd ik naar het indoorskicentrum in Den Bosch. Daar beschikken ze over twee draaiende hellingen die ze naar believen harder en zachter kunnen zetten. Ik meld me aan en ga mijn eigen snowboardschoenen aantrekken. Ze hebben er overigens voldoende materiaal, maar niets zit zo lekker als mijn eigen snowboardschoenen natuurlijk. Gewapend met kniebeschermers loop ik richting de baan. Daar staan mijn mede-cursisten al te wachten.

Veel kilometers, veel rendement

Op een indoor skibaan heb je veel rendement en maak je  veel kilometers. Je skiet immers op een oneindige piste en raakt geen tijd kwijt met het wachten op de lift en het er in zitten. Daarom les je in shifts van 10 minuten omdat het anders fysiek te zwaar wordt. Als ik van de baan kom gaat er een mede-cursist op z’n ski’s op.

Rob, de leraar, brengt me even terug bij de beginselen van het snowboarden en volgens hem sta ik als een echte Nederlander op mijn board: veel te rechtop, met name in de backside. Dus hup, zakken door de knieën, billen naar achter en in de poephouding. Voel de achterkant van je bindingen maar in je benen. Uhh…dat is makkelijker gezegd dan gedaan en ik voel me weer een beginneling. Zeker als ik in de grote spiegel kijk die voor de baan geplaatst is….

Indoorski helling is lastiger

Ze zeggen ook dat het op een indoor skihelling lastiger is dan in de sneeuw en dat verklaart hopelijk ook waarom het niet heel goed gaat :-(. Ik val zelfs een keer bovenop mijn hoofd. Maar omdat de helling zacht is én zacht gaat is het niet ernstig en kan ik gewoon weer door.

Al met al is het voor mij goed om weer even terug naar de basistechniek te gaan en de dingen die je in de loop der jaren verkeerd hebt aangeleerd weer even bewust van te zijn en waar mogelijk af te leren.

Lees ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer