Indian summer? In Kitzbühel kun je dit weekend al op de ski’s

Door: Saskia Smulders

Terwijl we in Nederland nog genieten van een lange nazomer, openen ze dit weekend in Kitzbühel al de deuren. Daar kun je terecht op het eerste niet-gletsjer gebied om de eerste sporen van het seizoen te trekken.

Maar huh? Er ligt toch helemaal geen sneeuw?

Nee, dat klopt! Maar in het skigebied van Kitzbuhel, Kitzski, hebben ze sneeuw opgespaard en in een depot gelegd. Daar wordt het nu simpelweg met vrachtwagens uit gereden richting de piste van de Resterkogel. Collega reporter Pauline schreef over dit fenomeen “snowfarming” al eerder een artikel over.

Op deze manier wordt sneeuw bewaard | Foto: blog.kitzbuhel.com
Kitzbühel
Zo zag het er vorig jaar in oktober uit | Foto: Livecam Kitzski

Smelt de sneeuw niet weg?

Tja, als je kijkt naar de weersvoorspellingen van dit weekend dan kan het antwoord niet anders dan “ja” zijn. Ook in Oostenrijk worden dit weekend hoge temperaturen voorspeld. Het devies luidt dan ook: ga in de ochtend en ga ’s middags lekker op een terrasje zitten, golfen of wandelen.

Weersvoorspelling Kitzbühel | Bron: Weeronlin.nl

Is dit een wenselijke ontwikkeling?

Het is natuurlijk heerlijk dat we zo vroeg in het seizoen al op de lange latten kunnen. Maar is het voor elkaar krijgen van deze vroeg seizoensopening vergt natuurlijk nogal wat van de natuur en het milieu. Om over de kosten nog maar te zwijgen. Wat vind jij hier van? Laat ’t ons weten in een reactie of op onze Facebookpagina.

 Kitzbühel is vooral bekend van de Hahnenkamm | Foto: kitzbuehel.com

Meer over Kitzbühel

Kitzski is vooral bekend vanwege -misschien wel de bekendste piste: de Hahnenkam “Streif”. In dit gebied tref je 185 kilometer aan piste aan en maar liefst 57 liften. Het gebied garandeert je maar liefst 200 dagen sneeuw per jaar. Vanaf 2013 is het gebied ieder jaar uitgeroepen door als beste wintersportbestemming door het Duitse Skiresort.de

Meer informatie vind je op de website.

Lees ook:

(Visited 196 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.