Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weet jij het?

Het is hetzelfde gebied als waar je kinderen al vanaf €199,- skilessen kunt laten krijgen én kunt overnachten. Waar je het Bibo Bär park hebt, waar je de Tauernrunde én de Kindertauernrunden hebt. 

We hebben het over het ontzettend kindvriendelijke Obertauern in Salzburgerland.

Obertauern is een skigebied met zo’n 100 kilometer skipiste en 26 kilometer langlauflöpen.
Wat dit gebied dan zo uitermate geschikt maakt voor gezinnen met kinderen?
Allereerst het zogenaamde ski-in, ski-out principe. Dit wil zeggen dat de accomodaties altijd op niet meer dan een steenworp afstand van de liften liggen. Geen gedoe met skibussen, geen gezeul met materiaal en nét ietsje minder haast om de kinderen op tijd in het skiklasje te hebben.

Kids in Obertauern
Kids in Obertauern

Er zijn zeven ski- en snowboardscholen met moderne lesmethoden. Voor jong en iets ouder. Er is een skipark voor gezinnen, de Bibo Bär, waar de kinderen op ontspannen wijze vertrouwd worden gemaakt met de sneeuw en de ski’s.
En voor de allerkleinsten, die nog niet op skiles kunnen, is er het Kinderland Obertauern. Een opvang waar je je ukkie vertrouwd achter kunt laten bij de opgeleide pedagogen. Zo kunnen de ouders ook een paar uurtjes van de pistes genieten.

Als je dan toch even de tijd voor jezelf hebt, is het een absolute aanrader om de Tauernrunde te doen.

Dit is een skicircuit bestaande uit 26 moderne liftinstallaties en kabelbanen. Deze zijn zo geplaatst dat je, linksom of rechtsom, de totale 100 kilometers aan piste kunt afleggen, om vervolgens weer bij het beginpunt uit te komen.

Komende winter wordt deze nog uitgebreid met twee Kindertauernrunden. Voor de kleinsten de Bobby-runde, vernoemd naar de mascotte van het skigebied Bobby, en voor de wat gevorderde kinderen de My Track.

Mascotte Bobby
Mascotte Bobby

Meer info? Kijk dan eens op de website van Obertauern. Hier vind je alle info over het gebied en via deze link kun je alle mogelijkheden voor de kinderen nog eens nalezen.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer