Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In Serfaus kun je met de ondergrondse naar de pistes!

Door Maaike de Vries

De ondergrondse is niet nieuw in Serfaus. Die is er al sinds halverwege de jaren 80. Maar nu heeft de zogenaamde ‘village underground train’ een enorme transformatie ondergaan. Er waren al drie stations, deze zijn gemoderniseerd. Daarnaast is er een heel nieuw station bijgekomen en werd deze zomer vaarwel gezegd tegen de oude metro. 

En dat is slim! Zeker als je bedenkt dat het dorpje Serfaus tijdens het skiseizoen van 1100 inwoners veranderd in een dorp waar vele duizenden toeristen naartoe komen.
Maar naast slim is het ook nog eens goed voor het milieu. Er hoeven namelijk geen auto’s of bussen heen en weer te rijden. Hierdoor geen uitstoot en geen geluidsoverlast. De nieuwe treintjes zijn namelijk volledig geluidsloos. Dat komt doordat de trein vooruit wordt getrokken door een kabel systeem. Hierdoor is het ook nog eens mogelijk dat de treintjes zonder bestuurder kunnen rijden.

Één van de gerenoveerde stations
Één van de gerenoveerde stations

Vanaf 5 december start het nieuwe seizoen en zal de vernieuwde ondergrondse officieel openen. Hierdoor kunnen per uur zo’n 3000 mensen worden vervoerd.
En nog iets waar we dol op zijn, het gebruik van de U-bahn is helemaal gratis!

De bouw van het nieuwe station en de renovatie van de bestaande stations is een behoorlijke klus geweest. Vind je het leuk om het verloop van de bouw en renovatie te zien? Kijk dan eens op de blogpagina van Serfaus- Fiss- Ladis.

(Visited 361 times, 2 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer