In Serfaus kun je met de ondergrondse naar de pistes!

Door Maaike de Vries

De ondergrondse is niet nieuw in Serfaus. Die is er al sinds halverwege de jaren 80. Maar nu heeft de zogenaamde ‘village underground train’ een enorme transformatie ondergaan. Er waren al drie stations, deze zijn gemoderniseerd. Daarnaast is er een heel nieuw station bijgekomen en werd deze zomer vaarwel gezegd tegen de oude metro.

En dat is slim! Zeker als je bedenkt dat het dorpje Serfaus tijdens het skiseizoen van 1100 inwoners veranderd in een dorp waar vele duizenden toeristen naartoe komen.
Maar naast slim is het ook nog eens goed voor het milieu. Er hoeven namelijk geen auto’s of bussen heen en weer te rijden. Hierdoor geen uitstoot en geen geluidsoverlast. De nieuwe treintjes zijn namelijk volledig geluidsloos. Dat komt doordat de trein vooruit wordt getrokken door een kabel systeem. Hierdoor is het ook nog eens mogelijk dat de treintjes zonder bestuurder kunnen rijden.

Één van de gerenoveerde stations
Één van de gerenoveerde stations

Vanaf 5 december start het nieuwe seizoen en zal de vernieuwde ondergrondse officieel openen. Hierdoor kunnen per uur zo’n 3000 mensen worden vervoerd.
En nog iets waar we dol op zijn, het gebruik van de U-bahn is helemaal gratis!

De bouw van het nieuwe station en de renovatie van de bestaande stations is een behoorlijke klus geweest. Vind je het leuk om het verloop van de bouw en renovatie te zien? Kijk dan eens op de blogpagina van Serfaus- Fiss- Ladis.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer