In Obertauern vluchten ze voor de sneeuw (foto’s)

Door: Saskia Smulders

Lawineniveau 4, sneeuwjachten, harde wind en massa’s sneeuw. Omdat de kans groot is dat de wegen in en om Obertauern versperd zullen gaan worden vanwege de verwachte hoeveelheden sneeuw en het dorp mogelijk ingesneeuwd raakt, verlaten veel wintersporters hals over kop het dorp Obertauern. Obertauern is bekend om z’n sneeuwzekerheid en grote hoeveelheden sneeuw. 

Omdat het nu al hard sneeuwt in dit Oostenrijkse dorp is er al een weg afgesloten (Gerlos pas B165). Ook de Tauernstrasse (B99) zal snel gesloten worden vanwege massa’s sneeuw en lawinegevaar.

Vrachtwagens

“We bekijken de situatie om het uur”, aldus de burgemeester van Obertauern. Momenteel zijn talrijke vrachtwagens, graafmachines en tractors bezig de massa’s sneeuw weg te halen. Omdat er een speciale vergunning nodig is om met vrachtwagens in het weekend te rijden wordt zoveel mogelijk sneeuw nu weggereden en is de kans groot dat Obertauern van de buitenwereld wordt afgesloten. Daarom hebben veel wintersporters besloten vrijdagochtend al te vertrekken. 

In het dorp is het rijden met sneeuwkettingen verplicht. De liften zijn veelal gesloten door de sterke wind. 

Bron: sn.at/salzburg

(Visited 1.962 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.