Of het wintersportseizoen ten einde loopt? Nee joh, ben jij gek! Als je op zoek bent naar een gebied waar je ook in april nog terecht kunt, denk dan eens aan Obertauern. Daar zijn de pistes tot 1 mei geopend om lekker te lenteskiën. Het Oostenrijkse Obertauern in het SalzburgerLand bestaat in totaal uit zo’n 100 kilometer piste en heeft een bijzonder lang skiseizoen. Het dorp ligt op 1740 meter boven zeeniveau en is daarmee het hoogstgelegen gebied van het SalzburgerLand. De sneeuwzekerheid die ervoor zorgt dat er zo lang geskied kan worden komt dus niet uit sneeuwkanonnen zoals dat in veel gebieden wel het geval is.

In maart en april is de kans op mooi weer groot. Foto: Obertauern.com

Sterker nog: uit een onderzoek uit 2016 is gebleken dat Obertauern zich met een gemiddelde maximale sneeuwhoogte van 264 cm het sneeuwrijkste wintersportgebied van Oostenrijk mag noemen. De nummer twee van de lijst moet het doen met 197 cm, dus tel uit je winst. Heb je je skispullen al gepakt?

Prachtige pistes rondom het dorp Obertauern. Foto: Obertauern.com

Ski de ‘Tauernrunde’

Aangezien de liften en pistes mooi verdeeld liggen over de bergen om Obertauern heen, leent het gebied zich bijzonder goed voor een mooie dagtocht. Je kunt dan ook de ‘Tauernronde‘ doen: een mooi rondje waarmee je het hele gebied ziet. Overigens kun je de tocht zowel tegen de klok in (groene route) als met de klok mee (rode route) doen. Waar je start maakt ook niet uit en je komt altijd weer bij je beginpunt terug.

Sowieso heeft je auto vakantie de tijd dat jij in Obertauern verblijft, want de liften en pistes zijn vanuit alle hotels, pensions en appartementen gemakkelijk te bereiken. Obertauern is dus een perfecte bestemming als je van ‘ski in, ski out’ houdt. Oh ja, en mocht je de weg moeten oversteken kun je dat gewoon via één van de bruggen doen die speciaal voor skiërs zijn aangelegd.

Obertauern: in totaal 100 kilometer piste en een super sneeuwzeker gebied. Foto: Obertauern.com

Meer weten over Obertauern

Obertauern ligt op iets meer dan 1000 kilometer rijden van Utrecht, maar wil je liever vliegen dan is het dichtstbijzijnde vliegveld dat van Salzburg op 90 kilometer afstand. In totaal heeft het gebied 100 kilometer piste en 26 liften. Het dorp zelf ligt op 1740 meter en de pistes lopen van 1630 tot 2313 meter hoogte.

Ik schreef natuurlijk al dat het een bijzonder sneeuwzeker gebied is, maar met de enorme sneeuwval van in januari van dit jaar weet je zeker dat je de komende tijd nog heerlijk kunt skiën. Tot mei kun je nog een wintersportvakantie of -weekend boeken naar Obertauern. En hoe later je gaat in het seizoen hoe langer de dagen en hoe groter de kans op zon! Ik zou het wel weten, dus ga snel voor alle informatie of om direct te boeken naar de website van Obertauern.

LEES OOK: