Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Meest sneeuwzekere skigebied in Oostenrijk

Door: Pauline van der Waal

Of het wintersportseizoen ten einde loopt? Nee joh, ben jij gek! Als je op zoek bent naar een gebied waar je ook in april nog terecht kunt, denk dan eens aan Obertauern. Daar zijn de pistes tot 1 mei geopend om lekker te lenteskiën. 

In maart en april is de kans op mooi weer groot. Foto: Obertauern.com
In maart en april is de kans op mooi weer groot. Foto: Obertauern.com

Skiën in Obertauern kan van half november tot 1 mei

Het Oostenrijkse Obertauern in het SalzburgerLand bestaat in totaal uit zo’n 100 kilometer piste en heeft een bijzonder lang skiseizoen. Het dorp ligt op 1740 meter boven zeeniveau en is daarmee het hoogstgelegen gebied van het SalzburgerLand. De sneeuwzekerheid die ervoor zorgt dat er zo lang geskied kan worden komt dus niet uit sneeuwkanonnen zoals dat in veel gebieden wel het geval is.

Sterker nog: uit een onderzoek uit 2016 is gebleken dat Obertauern zich met een gemiddelde maximale sneeuwhoogte van 264 cm het sneeuwrijkste wintersportgebied van Oostenrijk mag noemen. De nummer twee van de lijst moet het doen met 197 cm, dus tel uit je winst. Heb je je skispullen al gepakt?

Prachtige pistes rondom het dorp Obertauern. Foto: Obertauern.com
Prachtige pistes rondom het dorp Obertauern. Foto: Obertauern.com

Ski de ‘Tauernrunde’

Aangezien de liften en pistes mooi verdeeld liggen over de bergen om Obertauern heen, leent het gebied zich bijzonder goed voor een mooie dagtocht. Je kunt dan ook de ‘Tauernronde’ doen: een mooi rondje waarmee je het hele gebied ziet. Overigens kun je de tocht zowel tegen de klok in (groene route) als met de klok mee (rode route) doen. Waar je start maakt ook niet uit en je komt altijd weer bij je beginpunt terug.

Sowieso heeft je auto vakantie de tijd dat jij in Obertauern verblijft, want de liften en pistes zijn vanuit alle hotels, pensions en appartementen gemakkelijk te bereiken. Obertauern is dus een perfecte bestemming als je van ‘ski in, ski out’ houdt. Oh ja, en mocht je de weg moeten oversteken kun je dat gewoon via één van de bruggen doen die speciaal voor skiërs zijn aangelegd.

Obertauern: in totaal 100 kilometer piste en een super sneeuwzeker gebied. Foto: Obertauern.com
Obertauern: in totaal 100 kilometer piste en een super sneeuwzeker gebied. Foto: Obertauern.com

Atomic #SHESKIS voor Pink Ribbon op 30 maart

Het event #SHESKI verdient een eervolle vermelding. Dit is een samenwerking tussen Obertauern en Atomic, waar topatleten als Marlies Raich, Michaela Kirchgasser en Hannah Köck samen met andere gepassioneerde skiërs (m/v trouwens) genieten van de heerlijke pistes. Alle opbrengsten gaan naar Pink Ribbon, voor borstkankeronderzoek.

Het evenement bestaat uit een gezamenlijk ontbijt, veel skiën, testen van ski’s, aperitief, diner en afsluitend feest en vindt plaats op 30 maart a.s. Als je meer wilt weten over dit initiatief, kijk dan even op de site van Atomic.

ATOMIC #sheskis, wat een happening! Foto: Obertauern.com
ATOMIC #sheskis, wat een happening! Foto: Obertauern.com

Meer weten over Obertauern

Obertauern ligt op iets meer dan 1000 kilometer rijden van Utrecht, maar wil je liever vliegen dan is het dichtstbijzijnde vliegveld dat van Salzburg op 90 kilometer afstand. In totaal heeft het gebied 100 kilometer piste en 26 liften. Het dorp zelf ligt op 1740 meter en de pistes lopen van 1630 tot 2313 meter hoogte.

Ik schreef natuurlijk al dat het een bijzonder sneeuwzeker gebied is, maar met de enorme sneeuwval van in januari van dit jaar weet je zeker dat je de komende tijd nog heerlijk kunt skiën. Tot 1 mei a.s. kun je nog een wintersportvakantie of -weekend boeken naar Obertauern. En hoe later je gaat in het seizoen hoe langer de dagen en hoe groter de kans op zon! Ik zou het wel weten, dus ga snel voor alle informatie of om direct te boeken naar de website van Obertauern.

(Visited 311 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer