Maart is altijd een bijzondere maand om te wintersporten. De dagen worden langer en de temperatuur kruipt steeds verder omhoog. Daarom staat deze maand in Hochkönig in het teken van genieten en verwent de regio haar gasten met superleuke evenementen met culinaire hoogstandjes tijdens of na het plezier op de piste. Want heerlijk skiën kun je natuurlijk ook in Hochkönig.

De regio heeft een lekkere 120 km aan pistes, 34 moderne liften, het mooiste skicircuit van de Alpen, heerlijke culinaire hoogstandjes en nog veel meer. Allemaal goede redenen voor een wintersport in Hochkönig, onderdeel van het nog veel grotere Ski amadé. Niet voor niets het grootste skiparadijs van Oostenrijk met 760 kilometer piste.

Aan het einde van het seizoen organiseert de regio veel leuke evenementen. Lees maar snel verder!

Lees alles over de events in de regio Hochkönig

De hoogste boerenmarkt van de Alpen © Ski amadé

Geniet van wijn tijdens het skiën: Ski- und Weingenusswoche

Het is het hoogtepunt van het jaar voor alle wijnliefhebbers. Van 12 tot 19 maart 2022 kunnen sportieve fijnproevers in een aantal skihutten allerlei verschillende wijnen uit Oostenrijk leren kennen. Daarbij worden heerlijke en passende regionale gerechten geserveerd.

Een van de hoogtepunten van deze week is de “GONDEL.ALM.GENUSS” op 18 maart met een 5-gangenmenu inclusief bijbehorende wijnen. In een gondel dus! De start is om 19.00 uur met een champagne-ontvangst bij het dalstation van de Natrunbahn in Maria Alm. Neem daarna lekker plaats in de gondel en krijg bij elk rondje de volgende gang bij het bergstation geserveerd. Het dessert is een ander hoogtepunt, want daarbij geniet je van livemuziek in de TOM Almhütte.

Heerlijk eten en drinken in Hochkönig © Ski amadé

‘Skihüttenroas’ met de hoogste boerenmarkt van de Alpen

Tijdens de Ski- und Weingenusswoche houden de skihutten in Ski amadé ook boerenmarkten. Lokale boeren verkopen hun eigen boerderijproducten direct naast de skipiste. Pittig spek en kaas, verse knödels of zelfgemaakte jam, marmelade, sappen of thee proef je vanaf de ski’s.

De volksmuziek Skihüttenroas op 13 maart is onderdeel van de boerenmarkt, en is nu al legendarisch. Live muziek in de skihutten, skiërs in traditionele outfits, Schnalzer-groepen en alpenhoornblazers zorgen voor gezelligheid en een trip down memory lane.

© www.creatina.at

Alpine Craft Festival

Bierliefhebbers moeten het Alpine Craft Festival van 24 tot en met 27 maart 2022 in hun agenda zetten. Geniet van bier en een geweldige sfeer door de diversiteit en vindingrijkheid van de meesterbierbrouwers in het dal, op de berg en in de sneeuw.

De kick-off is “BEER & DINE” op 24 maart in geselecteerde Alpine Craft Hotels met ambachtelijke bieren van hippe brouwerijen én regionale specialiteiten. Op 25 maart gaan we de berg op naar de “ALPINE CRAFT PARTY NIGHT” in de TOM Almhütte. Bier, goed muziek en fijne vibes, wat wil je nog meer?

Op 26 maart zorgen ambachtelijke bierbrouwers samen met bands en dj’s in de hutten door het hele skigebied voor een festivalsfeer in de sneeuw. Hier moet je bij zijn.

Lees alles over de events in de regio Hochkönig

Foto: Hochkoenig Tourismus

Hoofdfoto: © Ski amadé

(Visited 140 times, 1 visits today)