Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In het weekend wordt er sneeuw verwacht in de Alpen!

Door Edwin Hagenouw | Bron: Weeronline.nl

In de Alpen wordt dit weekend veel neerslag verwacht. Hoog in de bergen valt een dik pak sneeuw. De afgelopen tijd is in een groot deel van de Alpen rond de 2000 meter al een kleine hoeveelheid sneeuw gevallen. Vooral op gletsjers wordt op een aantal plaatsen al geskied. 

Op een aantal gletsjers wordt al volop geskied

Vrijdagavond valt in de Franse Alpen de eerst neerslag. Aanvankelijk valt vrijveel regen, maar geleidelijk zal de sneeuwgrens wat zakken. Zaterdag wordt de neerslag zeer intens en valt boven circa 2300 meter het meeste als sneeuw. Zondag zakt de sneeuwgrens naar 2000 meter of nog iets eronder. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld ook in Val Thorens wit. En dat komt goed uit, want een van onze reporters zal aanwezig zijn bij de seizoensopening eind november in deze bekende wintersportplaats.

Verse sneeuw
Verse sneeuw kleurt de Alpen wit. Foto: Fabian Mardi

In Zwitserland en het westelijke deel van de Italiaanse Alpen ligt de sneeuwgrens aanvankelijk op 2200-2500 meter. In de loop van het weekend wordt het een paar graden koeler en zakt de sneeuwgrens naar circa 1800 meter. In Oostenrijk en de oostelijke Italiaanse Alpen valt veel minder sneeuw, maar vooral in de westelijke regio’s valt wel een aantal centimeters boven 2000 meter.

 Lokaal tot 120 cm verse sneeuw

Vooral in de nacht naar zondag en zondag overdag kan in grote delen van de Alpen veel neerslag vallen. Boven 2000 meter valt de neerslag in de vorm van sneeuw.

De meeste sneeuw wordt verwacht rond het Mont Blancmassief, Wallis en de westelijke helft van de Italiaanse Alpen (Valle d’Aosta en Val d’Ossola). Lokaal kan hier wel 120 cm verse sneeuw vallen. Aan de noordkant van de Franse en Zwitserse Alpen wordt regionaal 30-50 cm verwacht. Als er weinig wind staat, kan het ook lager in de dalen sneeuwen.

Bijvallen

De afgelopen dagen is al een kleine hoeveelheid sneeuw gevallen. In grote delen van Zwitserland en Oostenrijk ligt boven de 2400 meter al een paar cm sneeuw. Hier zal dit weekend sneeuw bijvallen. In de hoger gelegen skigebieden, vooral op gletsjers kan al geskied worden. Op Stubaier gletsjer ligt 30 cm sneeuw en is 32% van de liften geopend. In Hintertuxer gletsjer ligt 45 centimeter en is 60% van de skiliften geopend. In Chamonix Aiguille du Midi ligt 320 cm sneeuw en is 40% van het skigebied open.

Bron: Weeronline.nl

(Visited 870 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer