Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Fietsen in de sneeuw wordt steeds populairder

Door: Pauline van der Waal

De tijd van zes dagen alleen maar rossen op ski’s lijkt een beetje voorbij te zijn. Veel wintersporters willen naast gewoon skiën of boarden ook andere leuke dingen doen in de sneeuw. Fietsen past goed in dit rijtje. Het is niet verwonderlijk dat wij Nederlanders als fietsende natie aardig warm voor lopen.

Verzamelen in het dorp van Les Menuires. Iedereen klaar om te gaan?
Verzamelen in het dorp van Les Menuires. Iedereen klaar om te gaan?

Les Menuires promoot de fatbike

Met je degelijke opoefiets door de sneeuw is natuurlijk niet zo’n goed idee. Voor de gladde en steile routes kun je beter een fatbike nemen. Op deze speciale mountainbike met extra brede banden heb je meer grip en kun je in vliegende vaart de berg af. Je kunt met deze fietsen namelijk gewoon de geprepareerde piste af! Maar niet alleen dat. Op de Roc’n Bob baan, die voorheen voornamelijk gebruikt werd om te sleeën, kun je nu ook rollend afdalen.

Fietsen door het prachtige winterse landschap.
Fietsen door het prachtige winterse landschap. Foto: C. Cousin

Zie jij je al gaan langs de besneeuwde toppen?

Deze sport is niet voor watjes. Heb je wel eens gerodeld, dan weet je hoe snel je een berg kunt afdalen. En dan zit je tenminste nog een stuk dichter bij de grond. Daarom is het belangrijk om zeker de eerste keer dat je gaat fatbiken een goede instructeur mee te nemen. Hij of zij zal je precies uitleggen hoe de fiets werkt en wat de beste technieken zijn om de piste te bedwingen.

Whoehoe, volle vaart de berg af!
Whoehoe, volle vaart de berg af!

Goed beschermd op de fiets

Omdat je tijdens de afdaling best hoge snelheden kan bereiken, word je goed ingepakt. Zo krijg je een bodyprotector aan en natuurlijk een stevige helm op. Ziet er ook nog eens waanzinnig stoer uit, dus dat is mooi meegenomen. Fatbiken mag vanaf 12 jaar en kan in Les Menuires van begin januari tot begin april.

En, ga jij het fatbiken dit jaar uitproberen? ©V.Lottenberg
En, ga jij het fatbiken dit jaar uitproberen? ©V.Lottenberg

Op uw plaatsen…

Enthousiast geworden? Fatbiken kan in Les Menuires op de woensdag, donderdag en vrijdag. Je moet er wel vroeg voor op staan: om half 9 vertrek je al. De kosten zijn € 35,- per persoon. Je maakt dan twee afdalingen van vier kilometer lang.

Voor meer informatie en contact kijk je op de website van Les Menuires

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer